Symposium over de groene consument op weg naar duurzame zuivel

13 november 2018 Economie

Fryslân is wereldwijd bekend om zijn zuivel en daarom zijn we trots op onze boeren en technologen. Hun kennis en organisatiekracht gaf Fryslân steeds een voorsprong. Deze trots geeft zelfvertrouwen in de uitdaging van de 21ste eeuw: het produceren van duurzame zuivel. Tegelijkertijd weten we dat producenten het niet in hun eentje kunnen. Van consumenten wordt ook wat verwacht. Hoe kunnen zij (nog meer) een bijdrage leveren aan duurzame zuivel? Hierover organiseert de Fryske Akademy en haar Landbouwkundig Werkverband een symposium met discussie op woensdagavond 21 november te Bolsward.

De discussie wordt ingeleid door twee presentaties van recent onderzoek. Miranda Visser van het Fries Sociaal Planbureau presenteert een enquête over duurzame landbouw en de Friese burger. Ronald Plantinga van de Fryske Akademy maakt de resultaten bekend van de eerste ‘Agri &Food Scan Fryslân’. In die scan zijn cijfers, trends en ontwikkelingen over de Friese landbouw en verwerkende industrie in beeld gebracht vanaf het jaar 2000.

Toegang en opgave
Deelname aan het symposium is gratis; opgave vooraf is echter wenselijk. Dat kan via www.fryske-akademy.nl/groenegeneratie. Daar is ook het volledige symposiumprogramma te vinden.

Tijd en plaats: woensdag 21 november 2018, 19.45-21.30 uur in het Marne College (Schoolstraat 1, 8701 DX) te Bolsward.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord