Kennisplatform voor het noorden

Mark Tuitert gastspreker op het symposium Samen Groeien!

Geplaatst op 27 september 2022
Mark Tuitert gastspreker op het symposium Samen Groeien!

Op vrijdag 23 september vond het symposium Samen Groeien! plaats op de locatie Kardingerweg van het Alfa-college. Het Alfa-college organiseerde het symposium in samenwerking met Sport050 en gemeente Groningen als onderdeel van de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen. Het thema Samen Groeien! stond centraal. Hoe kunnen we onszelf blijven ontwikkelen? In de sport én daarbuiten? Hierover kregen aanwezigen, van zorgverlener tot ondernemer, volop inspiratie. Voormalig schaatser Mark Tuitert was de gastspreker van de dag.

Na een feestelijke binnenkomst wordt het symposium geopend door de zogenaamde ‘3J’s’. Niet het muziektrio, maar wel locatiedirecteur Jaco van Gent, Sport050-directeur Jeroen Visser en programmamanager van de Vitaliteitscampus Jasper van Buiten. Jaco, Jeroen en Jasper nemen het publiek mee in het belang van een gezond leven, geestelijk én lichamelijk. Ze leggen uit dat je je gezondheid niet alleen kunt verbeteren door voeding en beweging, maar ook door jezelf te blijven ontwikkelen met bij- en omscholing. Na deze opening is het woord aan voormalig schaatser Mark Tuitert. Hij spreekt gepassioneerd over dromen en sterker worden door tegenslagen. Ook vertelt hij over het (durven van) keuzes maken, persoonlijk leiderschap, onzekerheid, succesvol samenwerken en eigen verantwoordelijkheid. Mark: “Je eigen mindset is de bepalende factor voor hoe jij omgaat met alles wat jij tegenkomt in het leven. Voor mij is dát groeien”. Na het indrukwekkende verhaal van Mark Tuitert kunnen de aanwezigen deelnemen aan interessante workshops, over bijvoorbeeld positieve gezondheid of amplitie. Het symposium wordt afgesloten met een netwerkborrel. 

Volop mogelijkheden voor bij- en omscholen bij het Alfa-college

Bij het Alfa-college haalt iedereen het beste uit zichzelf met een mbo-cursus of opleiding in samenwerking met ervaren docenten en professionals. Ook wie al wat langer aan het werk is, wie zich wil laten omscholen of wie zijn/haar medewerkers wil helpen bij professionele groei. Locatiedirecteur Jaco van Gent: “Een leven lang ontwikkelen én leren op het gebied van vitaliteit, bewegen en veiligheid betekent meer dan alleen het opleiden van 15- tot 25-jarigen. Dit betekent dat wij actief de samenwerking zoeken én aangaan met het regionale bedrijfsleven om bij- en omscholing op deze gebieden mogelijk te maken en aan te bieden.” Tijdens het symposium ontdekten aanwezigen meer over de mogelijkheden om door te groeien en de verschillende cursussen en maatwerktrajecten die het Alfa-college aanbiedt. Kijk voor meer informatie op www.alfa-college.nl/volwassenen.

(Bij)scholing op het gebied van vitaliteit bij de Vitaliteitscampus

In de Vitaliteitscampus werken overheden, bedrijfsleven en onderwijs samen met elkaar aan vitaliteitsvraagstukken. Er wordt structureel gewerkt aan vitaliteit van de regio en het opleiden van professionals. Het doel van de Vitaliteitscampus is het realiseren van wendbaar en toekomstbestendig mbo-onderwijs dat breed opgeleide professionals aflevert of bijschoolt. Dit om nóg beter aan te sluiten bij de vragen uit de praktijk en de behoefte en vraagstukken vanuit de samenleving. Tijdens het symposium kunnen aanwezigen kennismaken met een deel van het aanbod vanuit de Vitaliteitscampus, zoals de workshop ‘Positieve gezondheid’. Deze wordt bij de Vitaliteitscampus aangeboden als cursus. Tevens werd de gloednieuwe website van de Vitaliteitscampus gelanceerd: www.vitaliteitscampus.com.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord