Kennisplatform voor het noorden

Studenten van het Alfa-college doen mee aan Verkiezingsfestival

Geplaatst op 4 maart 2022
Studenten van het Alfa-college doen mee aan Verkiezingsfestival

Studenten van het Alfa-college doen op maandag 7 maart mee aan het landelijke Verkiezingsfestival dat dit ROC samen met ProDemos en de Nationale Jeugdraad (NJR) organiseert. Het doel van dit festival is om ruim vierhonderd studenten te informeren over de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart en ze motiveren om te stemmen. Studenten van het Alfa-college doen op het Verkiezingsfestival bijvoorbeeld mee aan vraaggesprekken met lokale politici en laagdrempelige- en feestelijke activiteiten.

“Op 16 maart worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden en veel van onze studenten mogen op die dag voor de eerste keer stemmen. We vinden het daarom belangrijk dat deze jonge mensen bewust worden van de invloed die zij met hun stem kunnen uitoefenen. Tijdens het Verkiezingsfestival proberen we daarom om ze enthousiast te maken voor politiek en verkiezingen”, zegt Mirjam Pruis, adviseur Burgerschapsonderwijs bij het Alfa-college.

Programma
Het Verkiezingsfestival vindt plaats op 7 maart in het stadion van FC Groningen. Tijdens het festival vragen studenten van het Alfa-college aan politici Rosalie van der Heide (ChristenUnie), Wesley Pechler (Partij voor de Dieren), Mirjam Wijnia (Groen Links), Dennis Ram (PVV), Jalt de Haan (CDA) en Julian Bushoff (PvdA) hoe het is om in de politiek actief te zijn. Daarnaast volgen de jongeren een workshop over invloed uitoefenen en doen ze op het festivalterrein mee aan verschillende activiteiten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord