Kennisplatform voor het noorden

SKSG kinderen spelen serious game ontwikkeld door de RUG

Geplaatst op 29 maart 2018
SKSG kinderen spelen serious game ontwikkeld door de RUG

Rekenen saai? Nee hoor! Kinderen van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) mochten vandaag, tijdens de 16e editie van de Grote Rekendag, de OntdekLogistiek! game uitproberen. Een game speciaal ontwikkeld door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) om de logistieke sector in Nederland onder de aandacht te brengen.

SKSG wil kinderen op jonge leeftijd enthousiast maken voor wetenschap en techniek. Het spelen van de game is een uitdagende en speelse manier om hiermee bezig te zijn. Onder begeleiding van studenten van de RUG inventariseerden de SKSG kinderen vandaag in teams op welke manier ze de bestellingen van verschillende soorten fruit en groente op tijd bij de klant konden krijgen. Hierbij leerden de kinderen om te gaan met het transport, de voorraad van de containers en ook nog eens goed op te letten dat het fruit niet zou bederven. Geen makkelijke taak, maar wel erg leuk!

Lijkt het jou ook leuk om dit spel te spelen? Dat kan! Bezoek de website www.ontdeklogistiek.nl/game

16e editie Grote Rekendag
Dit jaar is de 16e editie van de Grote Rekendag met het thema ‘De school als pakhuis’, waarbij kinderen leren om systematisch na te denken bij activiteiten als; inventariseren, stapelen, verplaatsen en coderen. Het doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen en zelf te laten ontdekken, want dit levert inzicht op en maakt rekenen leuk!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord