Kennisplatform voor het noorden

Provincie Drenthe lanceert campagne rond energiebesparing

Geplaatst op 5 oktober 2021
Provincie Drenthe lanceert campagne rond energiebesparing

De komende twee jaar zullen Drenten regelmatig het beeldmerk Gewoon zo! zien, bijvoorbeeld in het straatbeeld en online. Provincie Drenthe lanceerde maandag 27 september 2021 de campagne ‘Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon zo!’. Een campagne om Drenten aan te sporen tot het nemen van energiebesparende maatregelen in en rond het huis. Bijvoorbeeld door de verwarming een graad lager in te stellen, minder lang te douchen of isolatie aan te brengen in huis.  

“Wij vinden het belangrijk om te laten zien dat inwoners door kleine stappen te zetten al mee kunnen doen met de energietransitie. Elke stap die we zetten is er één en al die stappen samen zorgen voor grote impact,” vertelt gedeputeerde Tjisse Stelpstra. In de campagne komen kleine energiebesparende maatregelen aan bod, maar ook het belang van isoleren. “Dat doen we, omdat energiebesparing eigenlijk begint bij goede isolatie. Alleen al door goede isolatie heb je meer comfort in huis, bespaar je energie en stoot je minder CO₂ uit.”  

Energiebesparing

De campagne richt zich op alle Drenten, maar besteedt ook aandacht aan specifieke doelgroepen door in te spelen op natuurlijke momenten waarop zij denken aan energiebesparing. Bijvoorbeeld inwoners die een huis kopen en/of gaan verbouwen. Huurders worden meegenomen, door de samenwerking op te zoeken met woningbouwcorporaties en ook jonge gezinnen zijn een specifieke doelgroep. Voor de kinderen wordt dit najaar een challenge uitgerold via social media en basisscholen en er komt een lespakket in samenwerking met IVN Natuureducatie.  De provincie trekt in de campagne samen op met het Drents Energieloket, dat inwoners ondersteunt bij het daadwerkelijk treffen van de maatregelen. 

Met ‘Gewoon zo!’ werkt de provincie aan verdere uitvoering van het coalitieakkoord ‘Drenthe mooi voor elkaar 2019-2023′. Hierin is de informatievoorziening over de energietransitie en het op een laagdrempelige manier laten zien hoe Drenten duurzamer kunnen wonen opgenomen. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord