Kennisplatform voor het noorden

Noord-Nederland ‘Hero of Hydrogen’ in fotodocument door prijswinnend fotograaf Justin Jin

Geplaatst op 26 oktober 2022
Noord-Nederland ‘Hero of Hydrogen’ in fotodocument door prijswinnend fotograaf Justin Jin

Op maandagavond 24 oktober, tijdens EU Hydrogen Week in Brussel presenteerde Hydrogen Europe, de Europese waterstoforganisatie, het fotoboek ‘Heroes of Hydrogen’. Vorige week kreeg ZKH Koning Willem-Alexander een exclusieve voorbeschouwing en ontving alvast een exemplaar uit handen van Jorgo Chatzimarkakis van Hydrogen Europe en Patrick Cnubben van New Energy Coalition. De Nederlandse Hydrogen Valley heeft een eervolle plaats in het boek, dat het aanbreken van het groene-waterstoftijdperk in beeld brengt. ‘Dit portretteert Nederland in het hart van de energie-ontwikkelingen van de toekomst,’ aldus Cnubben. ‘Als eerste Hydrogen Valley in de EU bouwen we in Noord-Nederland aan de complete waterstofketen, een proeftuin voor wereldwijde ontwikkelingen.’

‘Heroes of Hydrogen’ is een fotodocument en brengt de wording van de groene waterstofeconomie in beeld. Prijswinnend fotograaf Justin Jin reisde van de Noordpool tot de Sahara om deze ontwikkelingen in de energietransitie in beeld te brengen.

Hydrogen Valley Noord-Nederland is onderdeel van het EU-programma HEAVENN. Patrick Cnubben, directeur waterstofstrategie van New Energy Coalition, is de architect van het programma.

Deze week is het waterstof-week in Brussel. Het internationale evenement gaat in op de actuele stand van zaken rond onderzoek, politiek, beleid en economie van groene waterstof als onderdeel van het wereldwijde energiesysteem van de toekomst.

Over het boek ‘Heroes of Hydrogen’

De brandstof van de toekomst is er, en energiepioniers zijn hard aan het werk om een nieuw tijdperk in te luiden. Waterstof is het meest voorkomende element in het universum. Het vormt de zon en heeft het potentieel om economieën van schone energie te voorzien, waarbij alleen water als ‘afval’ overblijft. Hoewel de productie van groene waterstof lang als te duur werd beschouwd, werken bedrijven in Europa hard om schone waterstof betaalbaar te maken.

Ontketent het oudste element van het universum werkelijk een revolutie? In dit boek schakelt Hydrogen Europe de bekroonde fotograaf en schrijver Justin Jin in om het met eigen ogen te zien. Van de ijzige kou van de Noordpool tot de droge vlakten van de Sahara laten deze buitengewone beelden zien hoe waterstof nu al onze meest vervuilende industrieën koolstofvrij maakt. Van de ijskoude wateren van de Noordzee tot de met juwelen versierde Adriatische kust, deze verhalen portretteren de mensen in de waterstofwedloop.

Foto: Albert Nieboer

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord