Kennisplatform voor het noorden

Nu te lezen: voorjaarseditie Kijk op het Noorden

Geplaatst op 11 maart 2024
Nu te lezen: voorjaarseditie Kijk op het Noorden

Koers houden als ondernemer, bij mee- én tegenwind, biedt de grootste kans op succes. Ondanks vele uitdagingen binnen de branche en op de arbeidsmarkt, houdt Coolserve, leverancier van klimaatbeheersingssystemen, daarom onder alle omstandigheden het hoofd koel. Algemeen directeur Richard Wielinga en technisch directeur Remco Kruizenga delen in gesprek met Kijk op het Noorden hun visie en ambities. “De markt raakt overspoeld met allerlei inferieure merken, maar wij doen alleen zaken met fabrikanten die fatsoenlijke service-ondersteuning bieden en onze onderdelenvoorraad goed op peil kunnen houden.” Lees hier de nieuwe editie van Kijk op het Noorden.

Naast het hanteren van een vaste koers is ook betrouwbaarheid een pijler onder bedrijfssucces. En als er één woord van toepassing is op Bouwmij Hendriks uit Assen, is het wel: betrouwbaar. Op 31 mei dit jaar viert de aannemer, actief in woningbouw, utiliteit en onderhoud in Noord-Nederland, het eeuwfeest. Fenny Hendriks vormt sinds 2016 met haar man Henk ten Brink en Rick Kramer de directie van het bedrijf. “We hebben en houden het risico gespreid met een gezonde verhouding woningbouw, utiliteit en onderhoud”, benadrukt Henk ten Brink. “Waarbij we in alle drie sectoren op onze eigen manier werken: betrokken, betrouwbaar en met vakmanschap.”

Vrouwennetwerk

Ondernemende vrouwen uit Friesland, Groningen en Drenthe opgelet! Begin dit jaar bundelden Carina Roemers, Aisha Krako-Bransen en Sonja Schaafsma-Brakema hun krachten om een nieuw, groots en verrassend vrouwennetwerk op te zetten in het noorden van ons land. Het resultaat is Ella Society: een netwerkclub voor ondernemende vrouwen. “Met, uiteindelijk, 400 leden streven wij ernaar om vrouwen te verbinden, inspireren en te laten groeien op zowel zakelijk als persoonlijk vlak.”

Houtskeletbouw

Duurzame bouwmethodes winnen snel terrein.Jacco Sterenborg, eigenaar van KlooSterBouw, kan erover meepraten.Vanwege aanhoudende groei verhuisde het bouwbedrijf tweemaal. Diverseklanten in het Noorden worden bediend vanuit een fraai en ruim pand inOude Pekela, inclusief werkplaats, magazijn en kantoor. Met de komst vanKlooSterHout in 2021 is Sterenborg inmiddels ook gespecialiseerd in (prefab)houtskeletbouw. “De vraag naar houtskeletbouw neemt alsmaar toe”, vertelt hij. “Ik geloof in deze manier van bouwen en de voordelen die eraan kleven.”

Ondernemersklimaat

U merkt het al: ook deze editie gaan we bij vele bijzondere ondernemers op bezoek. Om te horen wat hen drijft, prikkelt en inspireert. Met als resultaat: verhalen over de meest actuele thema’s voor ondernemers. Door deze aan te vullen met leerzame columns en het laatste zakelijke nieuws, ligt er weer een mooi nummer op u te wachten. Lees hier de nieuwe editie van Kijk op het Noorden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord