Kennisplatform voor het noorden

Met vijftig procent korting het OV uitproberen

Geplaatst op 11 mei 2023
Met vijftig procent korting het OV uitproberen

Automobilisten van en naar Groningen kunnen vanaf woensdag 10 mei een dag met 50 procent korting met het OV reizen. Vervoerders Qbuzz en Arriva, OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar willen met deze campagne reizigers aanmoedigen om het OV eens uit te proberen als alternatief voor de auto. Bijvoorbeeld om de verkeershinder door werkzaamheden te omzeilen. De actie loopt tot en met zondag 4 juni en hiervoor geldt op=op.

File omzeilen

Met de vele wegwerkzaamheden in en om Groningen, kan het OV een goed alternatief zijn voor de auto. In de drie noordelijke provincies zijn er veel snelle bus- en treinverbindingen. Vaak is het dan sneller om naar een hub of een P+R in de buurt te rijden of fietsen en daar de bus of trein te pakken. Daarnaast is reizen met het OV comfortabel. Zo heb je tijdens de reis tijd om andere dingen te doen zoals werken, lezen en ontspannen.

Meer info op stapeensover.nl

Automobilisten kunnen eenmalig een kortingscode aanvragen (op=op) om het OV voordelig uit te proberen. Deze code geeft 50 procent korting op een heen- en terugreis via de reisapp Glimble. De korting is geldig in de bussen en treinen van Qbuzz en Arriva in zowel Groningen, Fryslân als Drenthe. Voor meer informatie en het aanvragen van een kortingscode kunnen reizigers terecht op www.stapeensover.nl.

Foto: Hilde Harshagen

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord