Marieke Abbink nieuwe directeur New Energy Coalition

10 januari 2020 Economie

Met ingang van 1 februari a.s. treedt Marieke Abbink (47) in dienst bij New Energy Coalition. Zij volgt Gertjan Lankhorst op als algemeen directeur. Abbink is nu nog directeur-bestuurder van Stichting RBO, een organisatie die zich bezighoudt met vraagstukken op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt.

Abbink is getrouwd, heeft 2 dochters en woont met haar gezin in Grijpskerk. In haar vrije tijd is ze o.m. lid van de Raad van Commissarissen van Huis voor de Sport in Groningen en lid van de landelijke programmaraad van het NCP NLQF.

Lankhorst zal Abbink in het werkveld introduceren, per 1 april neemt zij het stokje van hem over. Abbink zal de functie full-time vervullen.

‘New Energy Coalition wil de kennis en ervaring van alle partijen die betrokken zijn bij de energietransitie verbinden. Ik ben blij dat we een directeur hebben gevonden die als geen ander die verbindende rol kan spelen,’ aldus Max van den Berg, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord