Leidinggeven aan de digitalisering van Finance

11 september 2019 Economie

De financiële functie bevindt zich in een transformatie door de disruptieve ontwikkelingen voor Finance. Digital Finance is de verzamelnaam voor de implementatie van ontwikkelingen als robotica, kunstmatige intelligentie, supercomputers, big data en blockchain binnen Finance. Waar Digital Finance het wat van Finance niet verandert (het vaktechnische aspect), verandert de digitalisering wel de handmatige en repetitieve transactionele werkzaamheden en het proces van verwerken, samenstellen, controleren en rapporteren (het hoe van Finance). Hierdoor verdwijnt er veel werkgelegenheid en ontstaat er een overschot aan personeel dat getraind en opgeleid is voor werkzaamheden die straks niet meer bestaan.

Digital Finance zorgt ook voor een kwalitatieve sprong vooruit. Doordat transactionele werkzaamheden digitaliseren, ontstaat er veel ruimte voor ander gekwalificeerd werk. De vraag naar financials met accountingkennis en -ervaring en sterker ontwikkelde professionele competenties zal daardoor steeds groter worden.

Het boek Digital Finance gaat over hoe je leidinggeeft aan de digitalisering van finance. Over hoe je het multidimensionale aanpakt met oog voor systemen, processen én mensen. Over hoe je de organisatie herinricht en hoe je financials opleidt en traint in het systemisch aspect van de digitalisering.

Makkelijk? Nee. Uitdagend? Ja. Nodig? JA!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord