Leidinggeven aan de digitalisering van finance

22 november 2019 Economie

Is er in de toekomst nog werk voor financials en accountants? Door de opmars van onder andere kunstmatige intelligentie en robotica zien financiële afdelingen en accountantskantoren op termijn veel van hun werkzaamheden verdwijnen. Betekent dit het einde voor de financials?

Volgens Marinda van Harskamp is voor deze beroepsgroep ander gekwalificeerd werk in aantocht. Financials-nieuwe-stijl kunnen richtinggevend zijn bij nieuwe ontwikkelingen, stelt zij. De financiële professionals begrijpen en doorgronden organisaties, maken verbindingen, kunnen systeemdenken en beheersen data analytics. Ook communicatieve vaardigheden en empathie zijn van belang.

4 PE-punten
Het seminar ‘Financieel kader heeft een nieuwe toekomst’ is door Extendum geaccrediteerd en gewaardeerd met 4PE-punten.

Praktische voorbeelden en training
Tijdens het seminar ‘Financieel kader heeft een nieuwe toekomst’ diept Van Harskamp deze thema’s uit. De deelnemers krijgen praktische voorbeelden en zij trainen zich in het zelf vormgeven aan de toekomst van hun vak. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 december in Zwolle. Belangstellenden vinden meer informatie op www.hudifine.nl/seminar.

Marinda van Harskamp, MBA, ACC, QC
Zelfstandig digital finance consultant en initiatiefnemer van Hudifine. Zij werkte vele jaren op het internationale hoofdkantoor van IKEA, bij Mitsubishi Motors Europe en Nokia. Bezit een brede theoretische kennis en praktijkervaring, o.a. leidinggeven aan de digitalisering van de financiële en accounting processen, business coaching en Shared Service Centra. Zij begeleidt organisaties in de financiële transformatie. Marinda is auteur van het boek Accounting Architecture Model en co-auteur van Digital Finance, leidinggeven aan de digitalisering van finance.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord