Kennisplatform voor het noorden

Kinderen juichen samenwerking SKSG en Donar toe

Geplaatst op 29 januari 2018
Kinderen juichen samenwerking SKSG en Donar toe

Afgelopen zondag hebben Marion Arends (bestuurslid Donar) en Enno van der Werff (directeur/bestuurder SKSG) bekend gemaakt de bestaande samenwerking tussen de beide organisaties met nog eens drie jaar te verlengen. Zij deden dat tijdens een feestelijk moment voorafgaand aan de derby Donar – Aris Leeuwarden, in het bijzijn van SKSG kinderen en medewerkers. Daarna volgde een speciale speluitleg, zag iedereen vanaf de business tribune de spectaculaire opkomst van de Donar en de prachtige wedstrijd met dito overwinning. Als klap op de vuurpijl hadden de kinderen na afloop van de wedstrijd een ontmoeting met de spelers van Donar.

SKSG is een kinderopvangorganisatie die een gezonde leefstijl bij kinderen van jongs af aan bevordert. Dat is duidelijk terug te zien in het duurzaamheids- en voedingsbeleid van SKSG en ook het dagelijks stimuleren van sport & bewegen staat daarom hoog in het vaandel bij SKSG. Naast FC Groningen en Lycurgus is ook Donar hiervoor een zeer geschikte partner gebleken. Kinderen en ouders hebben de afgelopen jaren genoten van allemaal spetterende en unieke activiteiten die door Donar en SKSG zijn georganiseerd. De komende jaren zal Donar weer meerdere basketbalclinics geven aan kinderen van SKSG (waarvan een aantal op het echte Donarveld in MartiniPlaza!). Daarnaast krijgen kinderen en hun ouders/verzorgers de gelegenheid om wedstrijden van Donar te bezoeken, met na afloop een Meet & Greet met de spelers. Tot ongetwijfeld veel enthousiasme van de kinderen zal Thunder, de welbekende mascotte van Donar, de komende jaren weer aanwezig zijn op SKSG evenementen. Ook Donar laat op deze manier zien het bevorderen van een gezonde leefstijl niet alleen belangrijk te vinden, maar er daadwerkelijk een bijdrage aan te leveren. Dit tot grote vreugde van de SKSG kinderen en medewerkers.

Enno van der Werff: “Het laten sporten en bewegen van alle kinderen is een speerpunt van SKSG. Wij vinden het belangrijk dat kinderen hier plezier aan beleven en dat, als het even kan, kinderen ook dingen doen die uniek, gaaf en onvergetelijk zijn. Onze samenwerking met Donar biedt dat allemaal. Heel mooi dat deze ras Groningse organisaties elkaar hierin versterken”.

Marion Arends: “De samenwerking met SKSG past uitstekend bij de uitstraling en maatschappelijke doelen van Donar. Sport en bewegen is belangrijk, zeker op jonge leeftijd. We gaan samen met SKSG weer mooie activiteiten organiseren!”

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord