Kennisplatform voor het noorden

Startschot Daily Mile door wethouder Inge Jongman bij SKSG

Geplaatst op 8 maart 2023
Startschot Daily Mile door wethouder Inge Jongman bij SKSG

Op maandag 6 maart gaf Inge Jongman, wethouder Sport & Bewegen in Groningen, bij SKSG Merdeka officieel het startschot voor The Daily Mile. Ook onze eigen directeur-bestuurder Renate Renkema was bij het startschot aanwezig: “The Daily Mile-week zou eigenlijk een Daily Mile Year moeten worden, wie doet er mee? Iedere dag lekker 15 minuten bewegen!”

Pijler Sport & Bewegen

Tientallen kinderen van de BSO renden na het startsein om het schoolgebouw en over het plein om de week van The Daily Mile goed te starten. Een goed begin, is het halve werk. Al gaat dat niet altijd vanzelf, ervaarde pedagogisch medewerker Amber gisteren: “Eerst was er wel wat gemopper te horen van kinderen die er geen zin in hadden. Maar daarna was iedereen enthousiast en deed iedereen mee. Er was enorm veel energie!” De run was volgens Amber dan ook een groot succes: “Het was een sportieve run! Iedereen was fanatiek en het was gezellig. De kinderen dachten aan elkaar en namen elkaar mee in het rennen.” Tijdens deze eerste Daily Mile werd ook het startschot gegeven voor de pijler Sport & Bewegen. De maanden maart en april staan in het teken van deze pijler. We besteden dan op alle locaties van SKSG aandacht aan het belang van voldoende bewegen en wat dit bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn.

The Daily Mile

Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag hard te lopen. De afstand die afgelegd wordt is een mijl, wat omgerekend 1,6 kilometer betreft. Het is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. De eerste week na de voorjaarsvakantie staan heel veel BSO-locaties van SKSG in het teken van dit initiatief. Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat overal toegepast kan worden, dus ook bij de kinderopvang. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.

De pijler Sport & Bewegen bij SKSG

Bij SKSG vinden we dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het aanleren van een gezonde levensstijl. Het thema Sport & Bewegen is daar een essentieel onderdeel van, want bewegen is goed voor alle ontwikkelingsbieden van kinderen. En het zorg ook voor: verbetering van de conditie, sterkere spieren en botten en het afweersysteem wordt sterker. Op elke locatie van SKSG is daarom veel aandacht voor sport en beweging. De kracht van sporten bij SKSG raakt vooral de sociale ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat kinderen samen tot een doel komen. Door van elkaars talenten gebruik te maken leren ze dat samenwerken veel meer oplevert dan als je iets als individu doet.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord