Kennisplatform voor het noorden

Heuver Tyres wordt OEM-distributeur van Alliance banden

Geplaatst op 17 mei 2023
Heuver Tyres wordt OEM-distributeur van Alliance banden

Heuver Tyres is mede-distributeur van Alliance banden – onderdeel van Yokohama Off-Highway Tires – geworden voor de OEM-markt in de gehele Benelux. Om aan de vraag van haar OEM-klanten te kunnen blijven voldoen, is Heuver Tyres een nog intensievere samenwerking met Yokohama voor de Benelux aangegaan.

Laura van den Heuvel, Sales Director bij Heuver Tyres: ”We zijn er trots op, dat wij mede-distributeur van het merk Alliance voor de OEM-markt in de Benelux zijn geworden. Al sinds 2010 hebben wij de banden van Alliance succesvol aan bandenspecialisten binnen de Benelux mogen distribueren. Daarbij hebben wij de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in onze servicegraad. Wij zien de uitbreiding naar de OEM-markt dan ook als een mooie waardering en tevens een logische stap richting de toekomst. Met onze enorme voorraad en een totale opslagcapaciteit van meer dan 65.000m2, kunnen wij iedere gewenste band-op-wiel-combinatie altijd snel leveren.”

Breed assortimen

Enno Schottert, Business Unit Manager Landbouw: ”De banden van het merk Alliance zijn al vele jaren een begrip in de markt en zij staan garant voor een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. We hebben een breed scala aan maten en profielen beschikbaar voor de meest uiteenlopende soorten machines; variërend van radiale- en diagonale tractorbanden, cultuurbanden, implement-banden, flotation-banden, banden met IF-/VF-technologie, bosbouwbanden, banden voor mobiele graafmachines tot aan MPT-banden.” 

Totaaloplossing in combinatie met Bevri Wheels

Naast het brede assortiment van Alliance, biedt Heuver een totaaloplossing aan voor de OEM-markt. Zo kan in haar eigen wielenfabriek Bevri Wheels, gevestigd in Zeewolde, iedere gewenste landbouwvelg van 10 tot en met 54 inch op maat gemaakt worden. Bevri Wheels hebben als unieke eigenschappen een twee-laagse poedercoating in iedere gewenste kleur, een optimale rondheid voor perfect rijcomfort, een afgevlakte aansluitschijf voor 100% juiste aansluiting en een 100% gecentreerd naafgat om hoogteslag uit te sluiten. In het Heuver Service Center kunnen de banden tevens op velg gemonteerd worden, waarmee Heuver Tyres haar OEM-klanten volledig kan ontzorgen. 

Accountmanagers voor de OEM-markt

Gerard Dekker en Robert van Dartel zullen binnen Heuver Tyres het aanspreekpunt zijn voor de OEM-markt. Gerard Dekker is al meerdere decennia in de landbouwsector actief. Zijn ruime ervaring heeft hij allereerst opgedaan binnen de landbouwmechanisatie. Vervolgens heeft hij in 1997 de overstap gemaakt naar de bandenbranche als Accountmanager Landbouwbanden bij Pirelli, later bij Trelleborg. ”Na zo’n 20 jaar bij Trelleborg gewerkt te hebben, heb ik in 2017 de overstap gemaakt naar Bevri Wheels, inmiddels ook onderdeel van Heuver Group. In mijn nieuwe rol als Accountmanager voor de OEM-markt komt alles bij elkaar in de vorm van het verkopen van de juiste band-op-wiel-combinatie. Voor mij is daarmee de cirkel helemaal rond.”

Robert van Dartel: “Sinds 2021 ben ik in dienst bij Heuver Tyres, waarbij ik allereerst alle ins en outs van de bandenbranche heb geleerd als Sales Representative. Daarvóór heb ik tevens bij een internationaal bekende fabrikant van landbouwmachines gewerkt. Ik ben nu klaar om mijn nieuwe uitdaging aan te gaan. Met de toevoeging van het gerenommeerde merk Alliance aan ons assortiment voor onze OEM-klanten ben ik ervan overtuigd, dat we hen voortaan in al hun wensen en behoeften kunnen voorzien.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord