Groei bij participaties van Wadinko

20 mei 2019 Economie

Op vrijdag 17 mei heeft participatiemaatschappij Wadinko NV de jaarcijfers over 2018 bekend gemaakt. Dit gebeurde op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Volgens directeur René Wolfkamp heeft Wadinko een goed jaar achter de rug. Dankzij een gezonde omzetgroei bij de participaties nam het aantal arbeidsplaatsen verder toe. Evenals vorig jaar ontvangen de aandeelhouders dividend.

‘In 2018 heeft Wadinko meer dan 13 miljoen euro risicokapitaal verstrekt aan bedrijven in haar werkgebied. Dat is fors en vergelijkbaar met onze investeringen in 2017. De totale werkgelegenheid bij onze 25 participaties groeide naar 3.696 mensen en met een verwachte omzetgroei van ruim 9% voor 2019 profiteren de bedrijven nog volop van de economische groei’, aldus René Wolfkamp, directeur van participatiemaatschappij Wadinko NV.

Nieuwe participaties

In 2018 heeft Wadinko meerdere minderheidsbelangen genomen, te weten in Cycloon, Tielbeke, Schuitemaker en Eshuis. Verder werden extra kapitaalinjecties verstrekt aan drie participaties. Ook was er in 2018 sprake van een aantal exits. Zo verkocht Wadinko haar minderheidsbelangen in TT Engineering, Masterfoam, Locamation en Frankenhuis. Daarnaast werd in 2018 een Ondernemerslening verstrekt aan Xylotrade. De Ondernemerslening is een achtergestelde lening van maximaal 300.000 Euro, in combinatie met managementondersteuning door Wadinko en toegang tot een uitstekend netwerk. Voor 2019 staat de teller tot nu toe op een nieuwe deelneming in FoodConnect uit Almelo.

Wimm

‘Met de oprichting in 2017 van Wimm, dat staat voor Wij Investeren in Mens en Maatschappij, proberen we een impuls aan de kwaliteit van ondernemen in ons werkgebied te geven,’ aldus Wolfkamp.  ‘Wimm investeert inmiddels als zelfstandige participatie in de persoonlijke ontwikkeling in alle geledingen van MKB-bedrijven. Van studenten en starters op de arbeidsmarkt met een traineeship tot medewerkers met enkele jaren werkervaring en sinds kort ook directie- en managementteamleden. In 2019 zal Wimm ruim 600 mensen hebben getraind!’.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord