Kennisplatform voor het noorden

Elf Groningse werkgevers ontvangen certificaat Fietsvriendelijk Bedrijf

Geplaatst op 30 september 2021
Elf Groningse werkgevers ontvangen certificaat Fietsvriendelijk Bedrijf

Groningen Bereikbaar heeft samen met de Fietsersbond elf Groningse werkgevers uitgeroepen tot ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’. Deze erkenning is onderverdeeld in goud, zilver en brons. Goud ging naar Alfa-college, Avebe, Gemeente Groningen, TKP en UMCG. Zilver naar het Gomarus College, Menzis en PI Ter Apel. En Gemeente Midden-Groningen, Gemeente Eemsdelta, Gemeente Pekela ontvingen een bronzen certificaat. Dit initiatief van Groningen Bereikbaar heeft als doel zo veel mogelijk werknemers op de fiets te helpen, goede fietsvoorzieningen spelen daarbij een belangrijke rol.

In juni startte Groningen Bereikbaar de actie waarbij werkgevers werden opgeroepen om zich te nomineren voor de titel ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’. Men kon daarbij het gratis fietsadvies van de Fietsersbond winnen, met daaraan gekoppeld het certificaat ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’. Elf werkgevers gaven gehoor aan de actie. Deze bedrijven en organisaties zijn allemaal bezocht door de Fietsersbond. Tijdens de bezoeken werd gelet op de aanwezigheid en de kwaliteit van de fietsfaciliteiten. Ook werd indien nodig advies gegeven over het verder optimaliseren van de voorzieningen.

Felicitatie gedeputeerde Gräper-van Koolwijk

De provincie Groningen ontving eerder dit jaar zelf het gouden certificaat uit handen van de Fietsersbond omdat ze ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’ zijn. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk greep dat moment ook aan om Groningse werkgevers op te roepen zich ook aan te melden om Fietsvriendelijk Bedrijf te worden. Ze is blij met het resultaat. Gräper-van Koolwijk: “Graag feliciteer ik de elf werkgevers met hun certificering. Wat goed om te zien dat de fietsvoorzieningen voor veel werknemers al zo goed op orde zijn en dat er tegelijk ook wordt gewerkt aan de verbetering daarvan”.

Fotograaf: Jan Buwalda.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord