Kennisplatform voor het noorden

DutchBoxx doet waar het goed in is

Geplaatst op 12 oktober 2020
Dutchboxx

DutchBoxx, de ‘dozenfabriek’ aan de A7 bij Heerenveen, is een stabiele, betrouwbare producent van kartonverpakkingen. Een baken van rust zou je kunnen zeggen, in een jaar zoals we dat nog niet eerder meemaakten. Directeur Piet Stilma leidt zijn team – ‘één grote familie’- rustig door roerige wateren. “Wij doen waar we goed in zijn, omdat het goed voelt zoals we het doen.”

In oktober 2012 werd het nieuwe pand geopend, inmiddels is DutchBoxx al acht jaar gezond aan het groeien op deze locatie. “Groei is geen doelstelling op zich voor ons, ons doel is gezond blijven. De ervaring leert ons dat we aan de ene kant weleens een klant verliezen, maar er aan de andere kant altijd klanten bijkrijgen. We blijven zorgen voor nieuwe aanwas, omdat we duidelijk zijn over wat we doen en wat we kunnen. Onze klanten weten precies wat ze van ons kunnen vragen en zijn blij met die duidelijkheid.”

DutchBoxx levert verpakkingen voor de industrie, voor voedselproducenten, voor webshops: het klantenbestand is heel divers. “De industrie is wel de hoofdmoot, de coronacrisis raakt ons dan ook niet echt. Ook voor de food geldt dat dat wel doorgaat en webshops hebben het juist heel druk.” DutchBoxx werkt graag met bedrijven die er dezelfde filosofie op nahouden: eerlijkheid, duidelijkheid, betrouwbaarheid. “We spreken dezelfde taal als onze klanten, met velen van hen hadden we meteen een klik en die relaties zijn in de loop der jaren alleen maar intensiever geworden. Wij zijn trots op die langdurige klantrelaties. Wij hoeven niet zo nodig andere markten op te zoeken. We moeten het hebben van kleine en middelgrote oplages, voor vooral mkb-bedrijven.”

Leverancier die rust brengt
Na dertig jaar heb ik wel verstand van wat onze klanten willen en wat wij kunnen”, lacht Stilma. Klanten ontzorgen zodat zij er geen werk meer van hebben en dat met de Friese nuchterheid die het bedrijf overduidelijk kenmerkt: het brengt klanten rust. “Zelfs als ze bellen met ‘een probleem’ alsof de wereld in brand staat. Wij brengen de rust terug, zoeken naar een oplossing en zijn daar eerlijk en transparant over. Wij weten heel goed hoe de klant het wil hebben. Komt goed!”

Stilma lacht weer; hij zit er ontspannen bij. “We kennen de markt goed, hebben gevoel bij de markt en gaan in onze klantrelaties uit van wederkerigheid. Dan gaan zaken bijna als vanzelf. Als we die focus houden hoeven we geen gekke dingen te doen om te zorgen dat het goed blijft gaan.”

Kwaliteit en de lange termijn
Dat het niet zo hectisch meer is als in de beginjaren betekent niet dat DutchBoxx is ingedut. Stilma luistert goed naar de nieuwe generatie die zijn intrede doet binnen het hechte team. “Op het gebied van automatisering blijven we investeren om steeds efficiënter en klantvriendelijker te kunnen blijven opereren.” Hij vervolgt: “De essentie van een familiebedrijf is dat je geen korte termijn politiek bedrijft, maar altijd de langere termijn voor ogen houdt. Wij zorgen voor een veilige, gezonde en plezierige werkomgeving, waar een luisterend oor is voor nieuwe ideeën. Voor onze klanten zijn wij een prettige, betrouwbare partner en we zijn van plan om dat tot in lengte van jaren te blijven. Voor nieuwe relaties staan wij klaar om op verpakkingsgebied rust te creëren. We genieten van de interactie met elkaar, van de zich steeds ontwikkelende techniek en van de dynamiek die ons werk met zich meebrengt. Het is aan ons om de voortgang vast te houden en de kwaliteit te bewaken. Daar zijn we goed in en dát geeft rust.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord