Kennisplatform voor het noorden

Dokkum klaar voor de zomer

Geplaatst op 29 mei 2020

De Dokkumer ondernemers hebben hun handen ineen geslagen en gezamenlijk een plan gemaakt om Dokkum extra sfeervol en gezellig te maken. Binnen de vereiste kaders voor een veilige anderhalvemetersamenleving zal met meer terrasruimte en de plannen voor een reuzenrad, een draaimolen en kleinschalige activiteiten verdeeld door de binnenstad, Dokkum op een bijzondere manier weer aantrekkelijk worden.

Bij de nieuwe plannen is de unieke sfeer en saamhorigheid van de jaarlijkse Admiraliteitsdagen als uitgangspunt genomen. Zodra de veiligheidsregio het toestaat hebben de ondernemers plannen voor activiteiten die worden uitgesmeerd over een periode die mogelijk tot het einde van het jaar gaat duren.

Er zijn door Adema architecten en de gemeente Noardeast-Fryslân verschillende maatregelen voor een goede verdeling van de openbare ruimte in kaart gebracht. Dit heeft erin geresulteerd dat vanaf maandag de horeca hun terrassen mogen uitbreiden, zelfs met terras op het water. Tevens wordt de Diepswal op vrijdag en zaterdag vanaf 17:00 uur en zondag de hele dag autovrij.

Voor vertier en een prachtige beleving zijn er plannen voor een groot reuzenrad en een authentieke draaimolen die een prominente plek moeten gaan krijgen op de Markt en op de Zijl. Vanuit het ‘draaiende terras’ kunnen bewoners en bezoekers genieten van een uniek kijkje over de binnenstad, voor wie dat wil zelfs onder het genot van een drankje en een bitterbal. De activiteiten- en muziekagenda wordt gevuld door de diverse bestaande organisaties en iedereen wordt uitgenodigd mee te denken om deze zo aantrekkelijk mogelijk uit te breiden.

Naast deze activiteiten wordt er ook een GO-loket (Gemeente-Ondernemers-loket) geopend. Hier kunnen ondernemers uit de hele gemeente zich melden met ideeën, plannen en eventuele vraagstukken/moeilijkheden. De gemeente zal dan samen met een accountant en/of bankspecialist kijken naar de desbetreffende situatie. Diverse groepen ondernemers zijn bereid hierbij belangeloos te assisteren.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord