Kennisplatform voor het noorden

De week van: Rick van Asten (Wits Noord, Wits Dokkum en Bouwbedrijf Gervas)

Geplaatst op 8 april 2024
De week van: Rick van Asten (Wits Noord, Wits Dokkum en Bouwbedrijf Gervas)

Het werk voor een ondernemer gaat altijd door. Maar toch, die maandag is wel een belangrijke dag. Het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Welke ambities hebben ondernemers? Hoe ziet hun weekagenda eruit op maandagochtend? Waar verheugen ze zich op? Vandaag werpen we een blik op de week van Rick Asten, Algemeen directeur Wits Noord, Wits Dokkum en Bouwbedrijf Gervas. 

Waarin onderscheiden jullie je?

Wits gaat verder dan de uitvoering van vastgoedonderhoud. We adviseren, verduurzamen, verbeteren en streven voortdurend naar slimme processen, innovaties en concepten. In verschillende ketensamenwerkingen hanteren we het samenwerkingssysteem: Resultaatgericht Samenwerken (RGS), waarbij we nauw samenwerken met onze klanten en vaste co-makers/leveranciers. Onze onderscheidende kracht komt ook tot uiting in onze communicatie met bewoners en de gebruikers van het vastgoed. We werken met een team woonconsulentes die de sparringspartner tussen bewoner, co-maker en uitvoeringsteam zijn.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Elke dag is uniek en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, en dat is juist wat mijn vak zo boeiend maakt. Ik vind het fantastisch de voorgenomen visie en strategieën daadwerkelijk tot leven te brengen en te verwezenlijken in de praktijk. Het is een bijzonder gevoel van voldoening om waardering te ontvangen voor het werk dat je verricht. Het opbouwen van langdurige relaties gebaseerd op vertrouwen vormt de kern van mijn werk en geeft er waarde aan. Wat voor mij echt kostbaar is en waar ik mijn energie uit haal, zijn de mensen met wie ik deel uitmaak van een hecht team. Samen streven naar een gezamenlijk doel, bereid om voor elkaar door het vuur te gaan, gedreven door een gedeelde passie en betrokkenheid.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

De visie die ik nu heb om als bedrijf bij te dragen aan een comfortabeler en duurzamer thuis voor gebruikers van vastgoed door op tactisch niveau nauwer en eerder samen te werken met de opdrachtgever, wil ik over vijf jaar gerealiseerd hebben. Waarin we als organisatie meer maatschappelijk impact maken in de betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid van woningen en haar bewoners. Daarnaast wil ik meer tijd en ruimte vinden voor de vier pijlers: personeel, innovaties, strategie en relaties. Die balans is nodig om innoverend en toekomstbestendig te ondernemen en dat is nodig voor de verdere ontwikkeling binnen het bedrijf.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Een afspraak met een relatie (woningcorporatie) waar gesproken wordt over de ondersteuning bij assetmanagement. Hoe we dit gaan organiseren, hoe we dit operationeel willen verankeren. Als ik nog een afspraak mag noemen: een innovatieochtend met een woningcorporatie en alle ketenpartijen waarin we continue op zoek zijn naar nieuwe ontwikkelingen en het vergroten van de impact van ketensamenwerking.

En waarom?

Deze gesprekken dragen bij aan de bouwstenen van ontwikkeling van ons bedrijf en geven mij enorm veel energie!

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Blijf jezelf en ga de uitdaging aan om anders te kijken, omdenken. Blijf uit de waan van de dag. Blijf jezelf dwingen om vanuit een breed perspectief te denken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord