Kennisplatform voor het noorden

De Vries Trappen neemt belang in Harryvan kozijnen

Geplaatst op 10 juni 2021
De Vries Trappen neemt belang in Harryvan kozijnen

Harryvan Kozijnen in Slochteren en De Vries Trappen in Heerenveen slaan de handen ineen. De houtverwerkende bedrijven zien grote kansen om Harryvan een nog betere toekomst te geven.

Een volwaardige samenwerking op basis van gelijkwaardigheid noemt Marcel Romijn het. De aandeelhouders van De Vries Trappen kochten onlangs de helft van het bedrijf in Slochteren. Marcel Romijn blijft aan als directeur van Harryvan. Samen met Marcel Beuzenberg, algemeen directeur van De Vries Trappen, vormt hij nu de tweekoppige directie van Harryvan.

Gezonde toekomst

Romijn: ,,De samenwerking was snel beklonken. We hebben persoonlijk een klik en we vullen elkaar aan. Belangrijk is dat onze visie op de markt dezelfde is en de bedrijfsfilosofieën van Harryvan en De Vries overeenkomen. Transparantie, gelijkwaardigheid, kwaliteit, duurzaamheid.’’ ,,Nu Harryvan de afgelopen vijf jaar gegroeid is van zo’n anderhalf naar vier en een half miljoen euro omzet lukt het niet meer om alles zelf te doen. Ik zag dat ik meer financieel vernuft nodig heb en meer kennis over het uitbouwen van de productie als ik Harryvan een mooie, gezonde toekomst wil inleiden. Het antwoord vond ik in deze deal met De Vries.’’

Die deal behelst dat de drie aandeelhouders van De Vries de helft van Harryvan overnemen. Marcel Beuzenberg: ,,Hier is sprake van synergie en kansen. We hebben een fl inke overlap in ons klantenbestand en kunnen in de toekomst welllicht een breder aanbod in de markt zetten. Maar wij zijn vooral in Harryvan gestapt omdat we veel toekomst in het bedrijf zien. Harryvan maakt een fantastisch product met vakmensen, dat was voor ons direct helder.’’

Aparte entiteiten

Marcel Romijn is vooral blij met de kennis en ervaring die het bedrijf binnenstromen. De twee bedrijven blijven aparte entiteiten, met hun eigen namen. Logisch. Harryvan staat al sinds de oprichting in 1930 voor kwaliteit en betrouwbaarheid, en heeft een goede naam opgebouwd. Datzelfde geldt voor De Vries Trappen, dat dertig jaar eerder het levenslicht zag. Samen denken de bedrijven een stevige positie in te kunnen nemen in de houtverwerkende industrie in Noord-Nederland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord