Kennisplatform voor het noorden

De mooiste foto wordt 28/29 januari gemaakt in Emmen

Geplaatst op 24 januari 2023
De mooiste foto wordt 28/29 januari gemaakt in Emmen

Op zaterdag 28 en zondag 29 gaan bewoners van Zorglandgoed Mirre de mooiste foto’s van Emmen en omstreken maken van iedereen die een foto van zichzelf wil. Zo gaan ze geld inzamelen om de prijswinnende film “One More Night” in het kader van het 48 Hour Film Project te kunnen presenteren op het filmfestival Filmapalooza in Los Angeles. Aan dit project doen wereldwijd 160 steden mee. “One More Night”, gemaakt door jeugdzorg cliënten en medewerkers van Mirre, won zeven prijzen in Arnhem, onder andere beste muziek, actrice en film. De crew mag naar het filmfestival Filmapalooza in Los Angeles als de wervingsacties succesvol zijn. Als de film ook hier presteert, gaat de film naar Festival de Cannes, het grootste filmfestival ter wereld.

Prijswinnende fotograaf en filmer

Iedereen die een fantastische foto wil laten maken is welkom. Of het nou voor Insta, Facebook of LinkedIn is, of voor een prachtige afdruk op acrylglas of canvas, Mirre zorgt voor het perfecte plaatje. Mirre strijkt in het weekend van 28 en 29 januari neer in een pop up-store aan de Picassopassage 31 in Emmen, in het overdekte winkelcentrum tegenover de Sting. Daar ben jij van harte welkom. Vooraf al een tijdstip reserveren? App naar 0611247114 of stuur een mail naar luca@thnv.nl. En uiteraard wordt de foto gemaakt door het prijswinnende team van het 48Hour project. Echt een unieke kans dus voor iedereen uit Emmen en omstreken.

Jeugdzorg maar dan anders

Fotografie en film is onderdeel van de therapie op Mirre waarin voor de jongeren veel samenkomt. Voor de camera leren ze zichzelf te laten zien, expressie te geven aan gevoelens en zich te verplaatsen in een ander, wat goed is voor hun zelfbeeld. Vaak zijn eigen gevoelens en hun (levens)verhaal de basis, wat helpt bij verwerking hiervan. De filmprijs geeft de jongeren een enorme boost in zelfvertrouwen en verbetert hun zelfbeeld. Het feit dat ze weer plezier krijgen in het leven en een toekomst voor zich zien is wel de grootste winst. En deze ervaring zetten ze graag in om van Emmenaren een prachtige foto te maken.

Zorglandgoed Mirre

Zorglandgoed Mirre uit Drenthe biedt unieke jeugdzorg op maat voor jongeren met psychische, emotionele en psychiatrische problemen. Met ruime ervaring helpen ze de, veelal suïcidale, jongeren met autisme, (hoog)gevoeligheid, burn-out, ptss, depressie, hechtingsproblematiek en eetproblemen. Ze zijn (bijna) alle vertrouwen in zichzelf, de zorg en anderen kwijt en ervaren het leven als uitzichtloos. In een prikkelarme landelijke en rustige omgeving en een warme huiselijke setting werken ze aan hun herstel.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord