Kennisplatform voor het noorden

De Groene Vlinder: woningen en appartementen aan Dordsedwarsstraat

Geplaatst op 5 juli 2024

In Emmen-centrum wordt binnenkort gestart met de voorbereidingen voor een nieuw woningbouwplan met de naam “De Groene Vlinder.” Op de hoek van de Dordsedwarsstraat en de Prins Hendrikweg komen tegenover verzorgingshuis Zuidermarke vier zogenaamde grondgebonden woningen en een appartementencomplex met twaalf appartementen. Het plan is een ontwerp van de Emmense architect Hendrik Klinkhamer.

Buurtparticipatie
Projectontwikkeling De Gilden Kampen B.V. is momenteel bezig met het organiseren van buurtparticipatie, om omwonenden en naastgelegen bedrijven bij de afronding van de plannen te betrekken en hun ideeën te verzamelen. De uitkomsten van deze participatie worden meegenomen in de aanvraag voor een omgevingsvergunning bij de gemeente Emmen. Dat gebeurt naar verwachting deze zomer.

De eerste reacties van de gemeente op het plan zijn positief, daarom worden ze nu ook aan de buurt voorgelegd. Er wordt zo opnieuw een al langer braakliggend stuk terrein in het centrum ingevuld met woningbouw, wat past binnen de doelstellingen van het gemeentebestuur om wonen in het centrum te stimuleren.

Start bouw

Wanneer begonnen kan worden met de daadwerkelijke verkoop van de woningen en appartementen en wanneer de eerste steen wordt gelegd, hangt af van het verkrijgen van de benodigde vergunningen en procedures. De verkoop is in handen van Ten Wolde Makelaars uit Emmen. Daar is ook nadere informatie over de woningen en appartementen verkrijgbaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord