Kennisplatform voor het noorden

De Bonte Wever wil als zakencentra een grote landelijke speler worden

Geplaatst op 22 mei 2024
De Bonte Wever wil als zakencentra een grote landelijke speler worden

Welgelegen aan het Asserbos en aan de stadsgrens van Assen is De Bonte Wever een begrip in de regio. Je kunt er overnachten, fitnessen, zwemmen, dineren en een concert bezoeken, al is het omvangrijke onderkomen ook zeer geschikt voor de zakelijke gast. Manager marketing & communicatie Bastiaan Koning over het reilen en zeilen van dit historische en multifunctionele complex.

De Smelt (1994) was de voorganger van De Bonte Wever (2006), al kent het terrein een ellenlange geschiedenis. Wat begon met een natuurzwembad in 1929, werd in de jaren ’50 uitgebreid met een openluchtzwembad. In de jaren ’70 werd daar een ijsstadion en ijshockeyhal aan toegevoegd. Heroïsche wedstrijden zijn er geschaatst, met baanrecords voor onder meer Sven Kramer, Marianne Timmer en Ireen Wüst. “De Smelt is nostalgie”, begint Bastiaan, “met het zwemmen en de ijsbaan als voornaamste herinneringen. Zwemmen kan nog steeds bij De Bonte Wever, maar de ijsbaan maakte in 2017 plaats voor een congrescentrum. Met in totaal negen vergaderzalen en twee grote congres- en concertzalen kunnen we inmiddels een totaalpakket aanbieden voor zowel de particuliere als zakelijke markt.”

Groeien op zakelijk gebied

Bastiaan is verantwoordelijk voor het aansturen van het vijfkoppige marketingteam. Hierin heeft vrijwel iedereen een eigen werkgebied, zoals het hotel en de zwem- en sportfaciliteiten. “Ik richt mij meer op de evenementen en de zakelijke branche. We hebben een all inclusive hotel en een breed zogeheten leisure aanbod, waarbij je tevens aan concerten en theatervoorstellingen kunt denken. Dat staat als een huis. Op zakelijk vlak kunnen we niettemin óók veel aan. Daar zit nog rek in.” Daarmee doelt Bastiaan op het kunnen verzorgen van bijvoorbeeld congressen, bedrijfsfeesten, presentaties seminars en vergaderingen.

‘We kunnen een totaalpakket aanbieden voor de particuliere en zakelijke markt’___

Grote evenementen

Congreszaal Purple heeft een verrijdbare en inschuifbare tribune en kan maximaal 1500 mensen herbergen. De Plaza-zaal doet daar nog een schepje bovenop, aangezien er plaats is voor maar liefst 2500 personen. “Flexibiliteit en diversiteit gaan hierin hand in hand. Zo organiseren we jaarlijks het Dutch Open Darts en internationale danswedstrijden, maar ook de concertagenda is goed gevuld. Afgelopen week trad de Edwin Evers Band op en de week daarvoor de bekende coverband Queen Must Go On. Een groot en landelijk bekend bedrijf huurde recent het complex af om hun 75-jarig bestaan te vieren en deze week vindt Regio Assen On Stage plaats, waarbij bedrijven en scholieren elkaar kunnen ontmoeten. Er is van alles mogelijk.”

Landelijke speler

In het hoogseizoen lopen er ruim 350 werknemers rond in De Bonte Wever. Ondanks dit grote aantal, is verder groeien het doel. “Dat is uitdagend, ook omdat we een horecabedrijf zijn natuurlijk. Goed personeel vinden is en blijft een uitdaging. Toch hebben we de wind in de zeilen. Ik ben trots op het feit dat we inmiddels boven het niveau van voor corona zitten. We proberen constant vernieuwend te zijn en ons gebied te vergroten. Qua branding hebben we de focus onder andere op bedrijven uit de Randstad gelegd, wat zijn vruchten afwerpt. Dat we in dat concept overnachtingen kunnen aanbieden is natuurlijk ideaal.” Bastiaan roemt de vriendelijke, bijna familiaire sfeer binnen de organisatie, waarbij een vaste kern van trouwe krachten voor cultuurbewaking zorgt. “In een prettige, open setting werken we hard met elkaar. Daarin zitten we nog niet op onze max. Het doel is om op landelijk niveau één van de grootste zakencentra te worden. Daar hebben we alle middelen voor in huis.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord