Kennisplatform voor het noorden

Cultuurfestival NEXT in de herkansing bij Podium34

Geplaatst op 24 januari 2023
Cultuurfestival NEXT in de herkansing bij Podium34

Het festival NEXT, dat op 18 december werd afgelast vanwege ijzel, gaat op 19 februari in de herkansing. Podium34 in Borger is de plaats waar een nieuwe generatie cultuurmakers vanaf 19.30 uur van zich laat horen. Zij presenteren een voorstelling, film, muziek, mode en een documentaire. De toegang tot het festival is gratis.

In de Willibrordkerk in Borger waar Podium 34 is gevestigd brengt het theatercollectief Zij Zei de voorstelling Goed Gestemd. Een voorstelling over horen en luisteren.

De documentaire De Vlaggenhijsers van Drenthe geeft een beeld van inwoners in de provincie die trots elke dag de Drentse vlag in top hebben wapperen. De documentaire wordt vertoond met livemuziek van Hans van der Werf.

De tweede film op het festival laat een zoektocht zien naar Het mooiste geluid. Gestart in coronatijd gingen drie jonge makers in verschillende landen op zoek naar het mooiste geluid. De vraag is of ze die hebben gevonden.

Fusion tenslotte laat een aantal hiphop nummers horen, terwijl twee modellen twee bijzondere kledingcreaties laten zien op een speciaal uitgerolde catwalk.

NEXT is ontstaan vanuit Poplab Drenthe en biedt een nieuwe generatie cultuurmakers een podium. Muziek is vast onderdeel van elke presentatie. De jonge makers kunnen gebruik maken van coaches om zich te ontwikkelen als kunstenaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord