Kennisplatform voor het noorden

Hondsrug College en Esdal College zetten deuren technisch talent van de toekomst

Geplaatst op 8 maart 2022
Hondsrug College en Esdal College zetten deuren technisch talent van de toekomst

Zorgen dat de wereld om ons heen blijft draaien. Dat is wat techniek doet. De regio Emmen speelt daarbij met al z’n technische bedrijven een belangrijke rol. In binnen- en buitenland. Die techniek kan niet zonder goed opgeleide mensen die die techniek ontwikkelen, bouwen, onderhouden. Het Hondsrug College en Esdal College zetten de deuren open.

Daarom zetten het Esdal College op 9 maart vanaf twee uur ’s middags tot acht uur ’s avonds en het Hondsrugcollege op 16 maart vanaf twee uur ’s middags tot negen uur ’s avonds hun deuren open voor alle leerlingen van groep 8 om te laten zien hoe interessant werken in de techniek is en welke kansen techniek biedt. De open dag wordt ondersteund door Ondernemend Emmen, partner van Sterk TechniekOnderwijs Emmen-Ter Apel.

Gouden toekomst

“Ik juich het van harte toe dat de beide VMBO-techniekopleidingen in Emmen zich zo nadrukkelijk willen presenteren, want we hebben in onze regio die jonge technici keihard nodig,” zegt Herman G. Idema, directeur van ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen, waarbij veel van de technische bedrijven in Emmen zijn aangesloten en betrokken bij Sterk TechniekOnderwijs. “In de technische sector ligt voor de jonge mensen die nu van de basisschool komen een gouden toekomst. Ik durf te zeggen: gegarandeerd een baan nu en in de verdere toekomt in de eigen regio en een prima salaris met gewoon goede bijkomende regelingen.”

Vrije inloop

Voor de open dag van de technische afdelingen van het Hondsrug College en het Esdal College gelden geen beperkingen meer. Ook aanmelden is door het vervallen van vrijwel alle anti-corona maatregelen niet meer noodzakelijk. Scholieren van groep 8 en hun ouders of verzorgers kunnen op 9 maart op het Esdal College en 16 maart op het Hondsrug College ’s middags en ’s avonds gewoon binnenlopen zich laten informeren en al hun vragen stellen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord