Kennisplatform voor het noorden

Certificering eerste werknemers ZINN bij Alfa-college een feit

Geplaatst op 15 juni 2022
Certificering eerste werknemers ZINN bij Alfa-college een feit

Op donderdag 9 juni 2022 namen de eerste werknemers van ZINN en het Martini Ziekenhuis hun mbo-certificaat Helpende Plus in ontvangst op de locatie Kluiverboom van het Alfa-college. Bestuurder Enno van der Werff van het Alfa-college en Jan Wilts, clustermanager bij ZINN, hielden een korte toespraak. Naast het ontvangen van het certificaat, waarmee de cursisten met meer verantwoordelijkheden zelfstandiger kunnen werken, praatten ze onder het genot van een hapje en drankje gezellig na over hun scholingstraject. De komende vier jaar leidt het Alfa-college tussen de 100 en 150 medewerkers van ZINN Groningen op tot Helpende Plus.

De eerst groep medewerkers hebben nu een mooie stap gemaakt in hun carrière en ze zijn hard nodig in het werkveld. Jan Wilts, clustermanager ZINN: “Het is voor de cursisten best wel een hele stap om aan zo’n opleiding te beginnen. Des te knapper dat zij het toch doen!  Ik zie dit als een win-win situatie. Voor een zorgbedrijf is het hartstikke fijn dat we mensen kunnen laten opleiden tot Helpende Plus, want die hebben we hard nodig. Deze opleiding is hartstikke mooi. Dat na deze eerste groep nog maar veel groepen mogen volgen.”

Goed geschoold vak personeel

Het Alfa-college ziet het als ultieme opdracht om volwassenen en organisaties op maat te helpen met vakgerichte cursussen of opleidingen. De markt schreeuwt om goed geschoold vakpersoneel. Zeker in de zorg en welzijn is daar een enorm tekort aan. Het ontwikkelen van jezelf of je medewerkers is van groot belang voor het zelfvertrouwen en werkplezier. In het geval van Helpende Plus is scholing al binnen twee maanden te realiseren. Karin Nieborg, cursist: “Ik ben 62 jaar, en heb geen spijt dat ik deze cursus ben gaan volgen. Het naar school gaan, daar zit je zo weer in. Ik leefde er elke woensdag naar toe; ‘morgen weer naar school’. Ik raad deze cursus zeker aan omdat het een mooie opstap is en je groeit!”

Door de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is er steeds meer vraag vanuit bedrijven naar bij- en omscholing voor de werknemers. Werkgevers willen hun personeel graag van de juiste vakkennis en vaardigheden voorzien; zodat zij up-to-date blijven. Het Alfa-college zorgt in samenwerking met Noorderpoort en Drenthe College voor een steeds groter wordend scholingsaanbod in meerdere branches.

Kijk voor meer informatie op www.alfa-college.nl/volwassenen

Foto: Stella Dekker fotografie

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord