Kennisplatform voor het noorden

Businesspark Ter Borch: A-locatie met Michelinster

Geplaatst op 17 februari 2016
Businesspark Ter Borch A-locatie met Michelinster

Het bedrijvenpark van de gemeente Tynaarlo langs de A7 bij Groningen heeft een nieuwe naam: Businesspark Ter Borch. Tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland maakten wethouder Hofstra van Tynaarlo en wethouder Van Keulen van Groningen samen de plannen voor het Businesspark bekend. Een ruimtelijk en parkachtig gebied van twintig hectare dat aansluit op het hoge kwaliteitsniveau van de wijk Ter Borch en het nabijgelegen natuurgebied De Onlanden.

Wonen werken en ondernemen
Het plan bestaat uit drie delen: een snelwegprogramma, een middengebied en de mogelijkheid om wonen en werken te combineren. Het snelwegprogramma richt zich op de forens, vertelt wethouder Hofstra: ‘Die kan er tanken, werken, vergaderen, slapen en eten.’ De eerste pionier, Hotel van der Valk, is er inmiddels begonnen met bouwen. In het middengebied biedt het plan de ruimte aan hoogwaardige bedrijvigheid op een zichtlocatie langs de A7. ‘Hierbij moet je niet denken aan kantoorpanden’, vertelt Hofstra, ‘maar bijvoorbeeld aan een instrumentenmaker of een specialistische kliniek.’ Helemaal uniek is de mogelijkheid om wonen en werken te combineren. ‘Je bedrijf aan huis in een prachtige natuurrijke omgeving. Wonen, werken en ondernemen met allure’, aldus de wethouder. ‘Dus geen cataloguswoning naast een loods maar voortbouwen op het karakter en de kwaliteit van de wijk Ter Borch. Hiermee proberen we maximaal in te spelen op de vraag die we vanuit de markt zien.’

A-locatie
Het Businesspark ligt op een ideale locatie, op het kruispunt van stad en land. Vlakbij het Gasunie gebouw op slechts tien minuten fietsen van de Grote Markt. Het grenst direct aan het transferium van Hoogkerk en daarmee aan de A7; een perfecte ontsluiting naar diverse uitvalswegen. Het park is dus gemakkelijk te bereiken per fiets, bus én auto. Wethouder Hofstra durft het zonder gene een A-locatie met Michelinster te noemen. De verkoop van het plan start in 2016. Voor het hele Businesspark geldt dat er geen vastomlijnde plannen zijn. De gemeente verzorgt maatwerk op kwalitatief hoogwaardig niveau. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op www.businessparkterborch.nl. Ze kunnen ook contact opnemen met de gemeente Tynaarlo (0592-266662) of langskomen voor een persoonlijk gesprek. De koffie staat altijd klaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord