Bob? Die knippert snel

20 december 2018 Trends

Het einde van het jaar nadert. Een periode die voor veel mensen in het teken staat van luisteren naar de Top 2000, de laatste projecten van 2018 afronden én gezellige kerst- en nieuwjaarsborrels. Is de kerstborrel op uw werk ook al gepland? Spreek dan van tevoren met elkaar af wie er naar huis rijdt.

Dat het geen goed idee is om met alcohol op te rijden, dat is wel bekend. Alcohol beïnvloedt uw reactievermogen, u rijdt impulsiever en het is lastiger om afstanden in te schatten. Maar wist u dat u door alcohol ook minder goed kunt zien? Als u knippert, worden de tijden waarin u de ogen sluit namelijk langer. Neem daarom geen onnodig risico en spreek van tevoren af wie er naar huis rijdt. Zo houdt u tijdens de kerstborrel op uw werk meer tijd over om met collega’s te praten, wel zo gezellig!

100 % Bob, 0 % op
Bent u de Bob? Dan is het beter om helemaal geen borrel te nemen. Ook niet ééntje. Doet u dit wel, dan wordt het steeds lastiger om ‘nee’ te zeggen. Niet alleen door de gezellige sfeer, maar ook door het ontremmende effect dat alcohol heeft. Mensen met een slok op onderschatten de risico’s en gevaren van rijden onder invloed van alcohol en zoeken de grenzen op van wat wel en niet mag. Wees dus 100% Bob. Want iedereen wil na die gezellige kerstborrel weer veilig thuiskomen.

Wist u dat…

  • één drankje al genoeg is om u trek te geven in de volgende? En dat gebeurt heel snel: alcohol bereikt al in ongeveer 10 minuten de hersenen.

de alcohol na een avond borrelen ’s ochtends nog in uw bloed kan zitten? De lever doet er namelijk 1 tot 1,5 uur over om een standaardglas alcohol af te breken. Houdt u hier dus rekening mee als u de volgende ochtend weer in de auto stapt.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord