Kennisplatform voor het noorden

Alfa-college organiseert festival Energize Your Future

Geplaatst op 7 juni 2022
Alfa-college organiseert festival Energize Your Future

Het Alfa-college organiseert op het Suikerterrein op donderdag 9 juni van 13.00 tot 18.00 uur het festival Energize Your Future. Dit evenement staat in het teken van energietransitie, duurzaamheid, klimaatadaptie en digitalisering. Studenten en docenten van het Alfa-college laten zien aan welke innovaties zij samen met bedrijven zoals New Energy Coalition, Grunneger Power en WarmteStad werken. Van een waterstofboot tot interdisciplinaire projecten.

Het festival Energize Your Future by Alfa-college markeert het einde van Fieldlab Practice. Fieldlab Practice is een onderwijsvernieuwingsprogramma van het Alfa-college, samen met de bouw- en installatiebranche in Groningen, regionale onderwijsinstellingen en overheden. Geert Berghuis, programmamanager Fieldlab Practice: “Ik ben trots op de onderwijsvernieuwingen en het maakt duidelijk hoe we naar de toekomst kijken. Op het festival kunnen bedrijven, studenten en docenten met elkaar in gesprek gaan over toekomstige banen, stages en onderwijsprojecten. Dat is niet alleen belangrijk voor henzelf, maar ook voor de regio. Om de energietransitie te versnellen moeten namelijk veel studenten en medewerkers worden opgeleid. Echter hebben we niet alleen nieuwe mensen nodig, maar ook nieuwe ideeën. We moeten ons werk anders organiseren en onder andere laten zien dat techniek niet alleen om technische vaardigheden draait, maar ook om creativiteit en samenwerking.”

Programma

BBL-studenten, samenwerkingspartners van het Alfa-college en andere geïnteresseerden uit het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen zijn op 9 juni van harte welkom tussen 15.00 en 18.00 uur. Om 15.30 uur start het plenaire programma met onder andere keynotespreker Nienke Homan, CEO van Impact Hydrogen. Het festivalterrein is verdeeld in zeven paviljoens waar bezoekers bijvoorbeeld een kijkje kunnen nemen bij circulair en duurzaam bouwen, creatieve maakindustrie en Vitaliteitscampus. BOL-studenten van het Alfa-college kunnen tussen 13.00 en 15.30 uur workshops volgen waarin zij onder andere een pubquiz doen over energie, aan de slag gaan met Lego en een balletje trappen in een elektrische pannakooi.

Aanmelden

Geïnteresseerden voor deze festival kunnen zich aanmelden via alfa-college.nl/eyf

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord