Kennisplatform voor het noorden

10e jubileum van de Springkussen Elfstedentocht in Sneek

Geplaatst op 9 september 2016
Springkussen Elfstedentocht in Sneek

In het centrum van Sneek vindt, dit jaar voor de 10e keer, weer de Springkussen Elfstedentocht plaats voor kinderen t/m 12 jaar. De deelnemende kinderen kunnen tussen 10.00 uur en 15.00 uur een stempelkaart halen en hierna de 11 springkussens bespringen en zo per springkussen een stempel behalen. Deelname is gratis en de beloning bestaat uit een bijzonder Elfstedenkruisje en een heerlijk ijsje bij ijssalon Min12. Elk jaar wordt dit succesvolle evenement, waar jaarlijks meer dan 500 kinderen aan meedoen, georganiseerd door de Vereniging van Sneeker Zakenlieden.

Shantyfestival
Gelijktijdig met de Springkussen Elfstedentocht wordt van 13.00 uur t/m 18.00 uur in het centrum een Shantyfestival gehouden door de Stichting Uit in Sneek. Ongeveer 8 shantykoren brengen hun repertoire ten gehore op diverse locaties door het centrum van Sneek. Deze locaties zijn de Markstraat, Schaapmarktplein, bij de Koperen Kees en bij het Ouwe Vat. De shantykoren die acte de présence geven zijn Auke Wybesz, Aan lager wal, Pypkesjongs, Bruskoppen, Onder Zeil, Blierbekjes, Compagniezangers en Rolling Home.

Opening Nationale Sportweek
Op deze zaterdag 17 september wordt ook de Nationale Sportweek geopend, die door de gemeente Súdwest-Fryslân wordt georganiseerd om te laten zien hoe leuk sporten en bewegen is. Voor deze opening wordt het Oud Kerkhof in Sneek omgetoverd tot een Bossaball speelveld van 11.00 uur t/m 17.00 uur. Bossaball is een nieuwe dynamische sport die voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Kinderen worden uitgedaagd bossaball te proberen en er worden ook demonstraties gegeven door een speciaal demonstratieteam. De sportweek zal om 14.00 uur officieel geopend worden door wethouder Durk Stoker, wethouder Sport.
Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 september 2016 vindt voor de vijfde keer de Nationale Sportweek plaats. Tijdens de Nationale Sportweek kunnen inwoners van Súdwest-Fryslân bij een groot aantal sportaanbieders een nieuwe of andere sport uitproberen. Meedoen is hierbij het sleutelwoord en er is voor elke leeftijd heel veel te beleven. Klik hier voor het complete overzicht.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord