Kennisplatform voor het noorden

Zuidelijke ringweg in zomer zes weken dicht vanaf Euvelgunne tot Europaweg

Geplaatst op 25 juni 2021
Zuidelijke ringweg in zomer zes weken dicht vanaf Euvelgunne tot Europaweg

Van maandag 12 juli 06.00 uur tot maandag 23 augustus 06.00 uur is de zuidelijke ringweg (N7) in één richting afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. Het verkeer richting Drachten/Assen wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

De afsluiting is nodig vanwege werkzaamheden aan het project Aanpak Ring Zuid. Tijdens deze zes weken werkt Combinatie Herepoort aan de verbreding van de noordelijke rijbaan tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg. Ook maakt de aannemer nieuwe op- en afritten ter hoogte van de Stettinweg voor bedrijventerrein Driebond.

Gevolgen voor het verkeer

Verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijk en westelijke ringweg. Deze omleiding wordt met een goede reden gekozen, omdat deze wegen grotere verkeersstromen aankunnen. Kleinere wegen komen anders vol te staan. Er is een grote kans dat het met name rondom de Europaweg druk wordt, als het verkeer hier de ringweg op wil rijden.

Reizen naar Groningen

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de stad te reizen. Zo is de stad goed te bereiken met de fiets of e-bike via het uitgebreide fietsnetwerk. Daarnaast zijn rondom Groningen verschillende P+R-terreinen waar bezoekers of forenzen de auto kunnen parkeren en hun reis naar de stad met de fiets of bus kunnen vervolgen. Voor verkeer uit de richting van Hoogezand, Ten Boer en Delfzijl is P+R Meerstad een goed alternatief. Hier vertrekt ongeveer elke tien minuten een bus naar het centrum van Groningen via het UMCG.

Check voor vertrek

In de zomer vinden er meer werkzaamheden plaats. Een overzicht van deze werkzaamheden is te vinden op www.groningenbereikbaar.nl/zomer-2021. Check voor vertrek en bekijk de actuele verkeerssituatie op www.groningenbereikbaar.nl/slimmekaart

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord