Kennisplatform voor het noorden

Zaterdag 4 juni Open Dag op historisch erf

Geplaatst op 1 juni 2016
Opendag De Skans Zaterdag 4 juni

Op zaterdag 4 juni openen Marten en Linda Dijkstra de deuren van melkveehouderij De Skâns en kinderopvang It Keallekampke in Aldeboarn. Van 11.00 tot 16.30 uur bent u welkom op hun historische erf, wat in de vroege middeleeuwen een versterkte vesting was, en waar al sinds de 17e eeuw geboerd wordt.  Gedeputeerde Johannes Kramer zal om 13.30 uur het nieuwe logo van De Skâns onthullen, en symbolisch de eerste steen leggen van de nieuwbouw van It Keallekampke.

Van alles te beleven
Maak kennis met het agrarisch weidevogelbeheer, laat u rond leiden door de stallen en het kinderdagverblijf, of ga met een trekker en kar het land in. Voor de waaghalzen is er de mogelijkheid om te polsstokspringen, en de jongste bezoekers kunnen ervaring op doen met het trekker rijden. Heeft u altijd al een koe willen melken? Vandaag kan het, – maar of deze koe melk geeft? Op het erf staan verschillende stands. Laat u verrassen door de verscheidenheid van onze relaties: van duurzame pompsystemen op zonne-energie tot oplossingen voor de bodemdaling in het Friese veenweidegebied, van de voordelen van tweetalig opvoeden tot biologische maaltijden. Maak kennis met de weidevogels, ontdek de wereld ònder de grond, proef van biologische kaas. Natuurlijk kunt u ook een echt stukje Skânser rundvlees proeven, bereid door de topchef van restaurant Het Spijshuys uit Boornbergum. Of haal een ijsje bij De IJsmeisjes!

Dieren en natuur spelen een belangrijke rol op De Skâns. Natuurlijk bij de agrarische kinderopvang, waar kinderen elke dag naar buiten gaan en het ritme van de natuur bewust beleven. Maar ook bij het weidevogelbeheer, want boer Dijkstra laat graag zien hoe je met gewijzigd landgebruik en wisselend waterpeil een paradijs creëert voor de kieviten en de grutto’s.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord