Kennisplatform voor het noorden

Zandsculpturen festival sluit af met speciale dag voor blinden en slechtzienden

Geplaatst op 23 september 2016
Zandsculpturen Festival Sneek Blindendag

In Sneek beleeft de vierde editie van het populaire Zandsculpturen Festival Friesland aankomend weekend haar laatste weekend. Sinds de opening begin juli bezochten reeds circa 40.000 bezoekers het kunstzinnige festival.

Op zaterdag 24 september wordt op het festival de nieuwe Nederlands Kampioen Zandsculpturen bekend gemaakt. Bezoekers van het festival konden de afgelopen maanden via een stemformulier hun stem uitbrengen op één van de deelnemende zandsculpturen. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren, waarbij een vakjury de winnaar koos.

Op zondag 25 september aanstaande sluit het festival af met de inmiddels beroemde “Blinden- en Slechtziendendag” waarbij bezoekers met een visuele beperking de zandsculpturen mogen aanraken om op deze manier ook te kunnen genieten van de metershoge kunstwerken. Ook andere bezoekers zijn uiteraard van harte welkom op deze laatste dag.

Toekomst onzeker
Het is nog onzeker of het populaire festival volgend jaar weer naar Sneek zal terugkeren, aangezien de gemeente de organisatie heeft laten weten dat het voormalige Flexaterrein volgend jaar niet meer beschikbaar is, in verband met nieuwe plannen. De organisatie geeft aan samen met de gemeente Sudwest Fryslan op zoek te zijn naar een nieuwe locatie, maar dat ook andere Friese gemeenten interesse hebben getoond in het Zandsculpturen Festival.

“Het is een lastige situatie” aldus organisator Alec Messchaert. “De huidige locatie is echt perfect, zo dicht tegen het centrum en ook aan de Houkesloot. Daarnaast hebben we in de afgelopen jaren erg goede relaties opgebouwd met de ondernemers in Sneek. Maar als er in Sneek geen geschikte locatie gevonden kan worden, dan zouden we natuurlijk stom zijn om niet ook op uitnodigingen van andere gemeenten in te gaan.”

Volgens de organisatie hebben er reeds gesprekken plaatsgevonden met gemeente Harlingen, gemeente De Fryske Marren, en gemeente Smallingerland, en staan momenteel alle opties nog open.

Het Zandsculpturen Festival is t/m zondag 25 september nog dagelijks geopend van 10:00-18:00uur.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord