Kennisplatform voor het noorden

Yoga in plaats van opgieting

Geplaatst op 5 augustus 2020

De sauna’s zijn sinds 1 juli weer open. Met inachtneming van de corona-maatregelen kan iedereen weer ontspannen in de sauna-cabines, de jacuzzi’s en zwembaden, de rustruimtes en het restaurant. Er is echter één belangrijk sauna-onderdeel dat enorm wordt gemist: de opgietingen. Die droegen altijd in hoge mate bij aan de beleving. Maar omdat niet duidelijk is of -en hoe- het rondzwaaien van de hete lucht in de saunacabine mogelijk bijdraagt aan de verspreiding van corona, nemen de sauna’s het zekere voor het onzekere en verzorgen ze voorlopig geen opgietingen.

Zen in Zuidwolde

Om de gast toch extra ontspanning en beleving te bieden, komen daar nieuwe activiteiten voor in de plaats. Zo biedt Sauna Thermen Zuidwolde vanaf augustus een compleet nieuw belevingsprogramma met ontspannende activiteiten als yoga, t’ai chi, aquabalance en klank-geur-beleving. Op laagdrempelige wijze, ervaring is niet nodig en ontspanning staat voorop. Er is zelfs een compleet dagarrangement dat bestaat uit alle vier de activiteiten, inclusief een lunch en gebruikmaking van alle saunafaciliteiten, onder de naam Zen in Zuidwolde.

Yoga-docent

Voor yoga heeft Sauna Thermen Zuidwolde een speciale ruimte ingericht, waar maximaal 8 gasten op 1,5 meter afstand tegelijk kunnen deelnemen aan een yin yoga sessie, begeleid door een gecertificeerd yoga-docent. Gasten kunnen zich naar eigen keuze hullen in yoga kleding of badjas. T’ai chi wordt bij mooi weer buiten in de saunatuin beoefend en bij slecht weer binnen in de yoga-ruimte (in badjas). Aquabalance vindt in het zwembad plaats en de klank-geur-beleving (met klankschalen) in de sfeervolle en niet al te hete grotsauna.  Vooralsnog zijn deze activiteiten en het arrangement op dinsdagen en vrijdagen te boeken, bij succes zal het programma worden uitgebreid.

Toeristen

Met deze nieuwe mindfulness-activiteiten wil Sauna Thermen Zuidwolde haar gasten extra beleving bieden, die aansluit op een ontspannen wellnessdag. Ook hoopt de sauna hiermee nieuwe gasten te mogen ontvangen, onder meer uit de nieuwe lichting toeristen die Drenthe en Overijssel hebben ontdekt. Info: www.sauna-zuidwolde.nl.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord