Kennisplatform voor het noorden

Welkom bij DelfSail 2024

Geplaatst op 30 mei 2024
Welkom bij DelfSail 2024

Delfzijl verwelkomt de wereld in juni voor een onvergetelijke ervaring

In juni 2024 transformeert Delfzijl in een bruisend centrum van maritieme vieringen met DelfSail 2024. Sinds de eerste editie in 1986 heeft DelfSail zich ontwikkeld tot een toonaangevend sail-evenement dat bezoekers en bemanningen uit de hele wereld aantrekt. Gelegen pal aan het centrum van Delfzijl, biedt DelfSail een unieke ervaring waarbij het hele stadshart meeviert.

Gratis toegang en gastvrijheid staan centraal

Van 13 tot en met 16 juni zijn de kades van DelfSail geopend voor iedereen, zonder toegangsprijs. Bezoekers kunnen genieten van de warme ontvangst en de informele, gastvrije sfeer die kenmerkend zijn voor het evenement.

Innovatie en duurzaamheid op de voorgrond

Dit jaar gaat DelfSail verder dan het vieren van maritieme tradities door een ‘duurzaamheidsplein’ te introduceren. Hiermee zetten we de focus op samenwerking aan een schonere en duurzamere wereld, in lijn met onze groene innovatie-initiatieven.

Cultuur, entertainment en inclusiviteit

Dankzij de inzet van honderden enthousiaste vrijwilligers biedt DelfSail een gevarieerd programma dat culturen verbindt en entertainment van zowel nationaal bekende artiesten als regionale publiekstrekkers omvat. Het evenement zorgt voor inclusiviteit, waarbij speciale aandacht uitgaat naar kwetsbare groepen.

Trots van het Noorden

DelfSail is meer dan een evenement; het is een trots symbool van Delfzijl en het gehele noorden. Een plek waar verhalen tot leven komen, vriendschappen worden gesmeed en de zee mensen samenbrengt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord