Kennisplatform voor het noorden

VolkerWessels legt Tiny Forest aan in Warffum

Geplaatst op 13 maart 2023
VolkerWessels legt Tiny Forest aan in Warffum

Bij kindcentrum Warffum in Groningen is onlangs een nieuw Tiny Forest aangeplant, een stukje dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. De kinderen van OBS F.H. Jansenius de Vries en CBS De Rank hebben hun eigen bomen in de grond gezet, waarbij ze werden geholpen door o.a. Arjen Nolles (wethouder gemeente Het Hogeland) en Arjan Moes (directeur projectontwikkeling bij VolkerWessels Noord).

Het kindcentrum in Warffum is gloednieuw en huisvest naast de twee scholen ook nog een kinderopvang en een peuterspeelzaal. Nieuwbouw was nodig om ervoor te zorgen dat de school aardbevingsbestendig is. Met de komst van het Tiny Forest krijgt de school nu ook een mooi groen speelplein waar bomen groeien, waar verschillende dieren zich thuis voelen en waar kinderen leren over de natuur en les krijgen in het buitenlokaal.

Tiny Forests in heel Nederland

Het initiatief voor dit Tiny Forest in Warffum komt voort uit een samenwerking die bouwconcern VolkerWessels begin dit jaar heeft gesloten met IVN Natuureducatie en Earthwatch Europe. VolkerWessels treedt op als sponsor, IVN Natuureducatie is verantwoordelijk voor de organisatie en Earthwatch Europe gaat samen met vrijwilligers de groei van het bos monitoren. De voorbereidende werkzaamheden zijn verricht door VolkerWessels-onderneming Gebr. Van Kessel.

De afgelopen weken zijn al Tiny Forests geplant in Stein (Limburg), Enschede en Breda en op 10 maart in Borger (Drenthe). Later in het jaar volgen nog enkele locaties. Daarmee is VolkerWessels op dit moment de grootste investeerder in Tiny Forests in Nederland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord