Kennisplatform voor het noorden

Vlagtwedder Landbouwbeurs, de grootste agrarische vakbeurs & plattelandsbeurs van Noord-Nederland

Geplaatst op 23 mei 2019

De grootste agrarische vakbeurs en plattelandsbeurs in de open lucht van Noord-Nederland. Dat is Landbouwbeurs Vlagtwedde. Deze tweejaarlijkse beurs vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 16 juni. Op deze buitenbeurs zijn zo’n 200 stands te vinden voor boeren, burgers en buitenlui. De organisatie hoopt zo’n 15.000 bezoekers te mogen ontvangen op het beursterrein aan de Onstwedderweg in Vlagtwedde.

Op de beurs staan vele specialisten op het gebied van landbouw, tuinbouw, veehouderij, grondverzet, landbouwmechanisatie, loonwerk, transport en overige agrarische dienstverlening. Bezoekers genieten er van presentaties van nieuwe landbouwmachines, een show van historische landbouwvoertuigen, paardenshows en -demonstraties en kinderen kunnen meedoen aan vele kinderactiviteiten. Iedereen mag zelf grondverzetmachines uitproberen. Ook is er de mogelijkheid om even gezellig wat te drinken of lekker iets te eten. Alle activiteiten, nieuwsberichten en meldingen van sponsors en deelnemers zijn voor het eerst dit jaar te zien op twee grote LED-schermen van 6 en maar liefst 21 vierkante meter.

Nieuwe opzet

De Vlagtwedder Landbouwbeurs heeft deze editie een nieuwe opzet: er is één centrale looproute die de bezoekers langs alle deelnemers en activiteiten leidt. Om alles aan iedereen te presenteren, zijn er geen thematische pleinen meer. De stands staan nu willekeurig door elkaar. “We zagen een soortgelijke opzet op de Duitse beurs Landtage Nord en dat beviel ons zeer. De voormalige opzet was wat onoverzichtelijk. Bij de nieuwe indeling hoeven bezoekers niet bang te zijn dat ze iets missen en weten de standhouders zeker dat ze worden gezien door alle bezoekers”, vertelt bestuurslid Bert Jan de Groot. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er ook geen grote beurstent meer te vinden. Dit is besloten op aangeven van standhouders, verreweg de meesten geven de voorkeur aan een stand in de open lucht.

Agrarische vakbeurs

Presentaties van de nieuwste ontwikkelingen op landbouwgebied nemen een centrale plaats in op de Vlagtwedder Landbouwbeurs. Er zijn onder meer presentaties te zien van de nieuwste technologische snufjes, zoals  Dassy D-Flex professionele werkkleding met stretch, het Vanzelfdicht mestkelderdeksel, de offroad vrachtwagen de Tatra Phoenix 8×8 46 ton GVW met achterover kipper, een hydraulische voorzetwoeler voor de spitmachine gewasbeschermingsmiddel Potenza, een snel werkend zinkcomplex en het Innoresult HUP Concept voor optimalisatie van mest, grond en voeding.

Regionale plattelandsbeurs

Landbouwbeurs Vlagtwedde is daarnaast een regionale plattelandsbeurs voor het hele gezin met stands en activiteiten voor iedereen. Zo zijn er speciaal voor de modebewuste vrouw stands met mode en uiterlijke verzorging. Verder is er van alles te vinden is op het gebied van onder meer tuinieren en het houden van hobbydieren. Ook voor kinderen is er veel te doen. Er is volop speelgelegenheid, onder meer een bungee-trampoline, steltenlopende vlinders, springkussens en ponyrijden. Op zaterdagmiddag is er bij de stand van Johan Schuitema een optreden van zanger Erwin de vries en op zondagmiddag voor kinderen een meet & greet met Bart & Bibi van het populaire RTL-programma de Biba Boerderijshow.

Laagdrempelig, praktisch en gezellig

De Vlagtwedder Landbouwbeurs is laagdrempelig, praktisch en gezellig. Bezoekers betalen alleen maar entree voor hun bezoek. Parkeren, toiletten, kinderspelen, demonstraties en alle overige activiteiten zijn allemaal inbegrepen bij de entreeprijs. Dat het allemaal lekker betaalbaar blijft, is mede te danken aan de tomeloze en belangeloze inzet van vele vrijwilligers en de bijdragen van alle sponsors, waaronder hoofdsponsor Rabobank het Groninger Land en subsponsor trippel AAA.

Contacten

De organisatie wil met de beurs de contacten versterken tussen de agrarische sector en de overige plattelandsbewoners. Ook is de beurs bedoeld om het imago van de agrarische sector een positieve impuls te geven. De beeldvorming over de landbouw en veehouderij komt de laatste jaren steeds verder af te staan van de werkelijke situatie. De landbouwbeurs laat ook zien met hoeveel liefde voor dieren er wordt gewerkt, hoe landbouw, natuur en milieu prima hand in hand kunnen gaan en hoe doortastend de sector al heel lang aan de slag is innovatieve ontwikkelingen, zowel voor efficiency als op het gebied van duurzaamheid.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord