Kennisplatform voor het noorden

Vier startups geselecteerd voor deelname derde editie Groningen OPEN

Geplaatst op 24 juni 2022
Vier startups geselecteerd voor deelname derde editie Groningen OPEN

Onlangs zijn uit de aanmeldingen 4 startups geselecteerd om deel te nemen aan de derde editie van Groningen OPEN. Gisteren spraken de challenge eigenaren en de startups elkaar voor het eerst en bespraken zij de plannen voor de komende tijd. Na deze kick-off gaan ze aan de slag om de uitdagingen op innovatieve wijze op te lossen.   

Groningen OPEN biedt startups de kans om een potentiële klant te vinden in de wereld van het mkb. Anker Stuy, draaijer+partners, Maripaan Groep en Cosun Beet Company hebben allen een challenge uitgebracht waarin zij graag samenwerken met een startup. De komende tijd gaan zij samen met een startup aan de slag om deze te kunnen oplossen. De uiteindelijke oplossingen kunnen aan het einde van het programma ook door de partijen worden ingekocht. 

Na een selectieproces gaan de volgende partijen samenwerken:

Anker Stuy en UPPACT
De afvalstromen van circulaire recyclaat kunststof verpakkingen verduurzamen: de challenge waar Anker Stuy mee te maken heeft. In UPPACT denken zij de oplossing te hebben gevonden. UPPACT recyclet plastic en textiel afval met hun unieke Unwastor technologie. Hun technologie is in staat om dit op een kosten- en energie-efficiënte wijze om te zetten in een nieuw, homogeen en consistent materiaal waarmee hoogwaardige, robuuste en recyclebare producten mee kunnen worden gemaakt.

draaijer+partners en Withthegrid
De missie van Withthegrid betreft het digitaliseren van kritieke infrastructuren voor een duurzame toekomst. Zij focussen zich op het organiseren en onderhouden van de energie-infrastructuur. Een perfecte aanvulling op de challenge van draaijer+partners, die op zoek zijn naar een manier om meer data uit de gebouwbeheersystemen te kunnen halen. 

Maripaan Groep en Payper
Payper (aangesloten bij startup PLTFRM) staat voor HR as a service en zorgt voor een efficiënte HR-administratie op een eigen HR-platform. Door te focussen op automatisering, operational excellence, kennisvergaring en -deling helpt Payper bedrijven groeien. Gevestigde naam Maripaan Groep hoopt, met hun challenge gericht op het centraal zetten van medewerkers door een goed HR-systeem, het volgende bedrijf te zijn dat hiervan de vruchten plukt. 

Cosun Beet Company en Biota Nutri
Circulair en organisch groeien omschrijft de kernactiviteit van Biota Nutri. Zij ontwikkelen 100% circulaire methoden voor de productie van organische meststoffen uit plantaardige reststromen. Dit bleek een goede match met Cosun Beet Company, juist omdat deze challenge zich richt op duurzaam waarde toevoegen van één van hun reststromen

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord