The Rolling Stones – Unzipped komt naar Groningen

19 november 2020 Nieuws

Van 14 november 2020 tot en met 28 februari 2021 is de expositie The Rolling Stones – Unzipped te zien in het Groninger Museum. Tickets zijn nu te koop via www.rollingstonesgroningen.nl

De tentoonstelling toert in vernieuwde vorm door Europa, met Groningen als primeur. De bandleden van The Rolling Stones zijn er erg trots op: “We willen iedereen die komt kijken meenemen op een reis door onze geschiedenis om te ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van The Rolling Stones. We hopen dat iedereen ervan gaat genieten.”

De expositie bevat ruim vierhonderd originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage-designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen. Fans kunnen door de unieke erfenis van de band reizen, die eindigt met een iconische Stones-ervaring en mede mogelijk wordt gemaakt door de multidimensionale Dolby Atmos Sound-technologie, gefaciliteerd door PMC (The Professional Monitor Company).

Expositie fotograaf Andy Zuidema
De tentoonstelling legt ook een link met Groningen. Er zijn zeven grote kleurenfoto’s te zien die de Groningse fotograaf Andy Zuidema van de Stones maakte tijdens het concert in Arnhem in 2017. Zuidema valt op door de laagdrempelige manier waarop hij pure en unieke beelden maakt. Zijn foto’s vertellen een verhaal en laten mensen het gevoel van het vastgelegde moment beleven.

Aangepaste maatregelen
Het Groninger Museum verruimt tijdens The Rolling Stones – Unzipped de openingstijden, om zoveel mogelijk bezoekers de kans te bieden om de expositie te zien. Tickets zijn alleen online en voor tijdsloten beschikbaar. Ook is er een vaste looproute. De openingsdata en –tijden zijn onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Het museum houdt zich aan de landelijke richtlijnen vanuit het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse Museumvereniging.

www.rollingstonesgroningen.nl

 

The Rolling Stones. Foto: Claude Gassian

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord