TechID: crowdmanagement op elk niveau

27 juli 2020 Economie

De corona-crisis heeft veel ondernemers in aanraking gebracht met een nieuwe en noodzakelijke management-tool: crowdmanagement. Weten hoeveel mensen er in je bedrijf zijn en tijdig bijsturen. Waar dit al veel langer gesneden koek is voor organisatoren van evenementen en industrieën met hoge veiligheidsnormen, is dit gereedschap nu ook van belang voor onder meer horeca, winkels en kantoren.

Of de 1,5 meter richtlijn nu wel of niet een blijvertje is: het is sowieso altijd goed om te weten hoeveel mensen er in je bedrijf zijn. “Ook als het gaat om brandveiligheid, bijvoorbeeld”, noemt Jan Giezen van TechID Engineering BV uit Assen. Hij houdt zich al 30 jaar bezig met beveiligingssystemen. Hij nam het bedrijf waar hij destijds werkte in 2013 over en verhuisde het van de toenmalige vestigingsplaats Zwolle naar Assen. Daar ging hij succesvol verder met het specialiseren in beveiligingsoplossingen met een meerwaarde. Door slimme systemen te combineren. Zoals nachtzichtcamera’s met kentekenregistratie (een succes op industrieterreinen en bijvoorbeeld auto-importeurs), toegangscontrole met biometrie (voor onder meer NS Retail) en het produceren van toegepaste ID Cards in combinatie met ID Card systemen (voor onder meer Nouryon).

Praktisch
Giezen is voortdurend op zoek naar innovaties op het gebied van beveiliging en toegangscontrole. “Daarbij zoek ik vooral naar praktische toepasbaarheid. Slimme systemen, die voldoen aan alle veiligheids- en privacy-eisen, maar die wel eenvoudig te bedienen zijn voor de ondernemer.” Daarbij is de Asser ondernemer zich de laatste jaren vooral gaan richten op bedrijven en instellingen in Noord-Nederland, waar het bedrijf destijds vanuit Zwolle landelijk werkte: “Als je graag on-site en snelle service wilt bieden, moet je nu eenmaal snel ter plaatse kunnen zijn. Vandaar de focus op het Noorden.”

Stoplicht
Sinds kort werkt Giezen vanuit het pand waar ook DIA Licht, Geluid en Beeld van Willem Everts gevestigd is. De twee ondernemers werken regelmatig samen op het gebied van beveiliging, toegangscontrole en crowdmanagement op evenementen. De coronacrisis bracht het duo afgelopen voorjaar volop aan het brainstormen, vanwege de plotselinge vraag naar laagdrempelige toegangscontrole-systemen voor met name horeca, winkels en kantoren. De welbekende ‘stoplicht-systemen’.

Betrouwbaar

“Ik heb meteen contact gezocht met alle leveranciers in mijn netwerk en heb systemen getest op betrouwbaarheid. Want het is van belang dat het tellen correct gebeurt; er kan veel fout gaan op dat gebied. De camera moet een mens als zodanig herkennen en betrouwbaar registreren of diegene echt naar binnen en naar buiten loopt. Uiteindelijk zijn er drie systemen uitgekomen, die ik nu toepas. Alle drie hebben zo hun eigen voordelen: de één is een simpele teller met een stoplicht op een klein scherm; de ander biedt meer mogelijkheden en kan bijvoorbeeld wachtenden een film of informatie laten zien. Ook kun je werken met poortjes, waarbij je de poortjes publieksvriendelijk ontwerpt en beplakt, bijvoorbeeld met logo’s en belangrijke mededelingen.”

Een snelle test bij TechID laat zien dat het systeem razendsnel en efficiënt registreert hoe vaak de Kijk op het Noorden-verslaggever naar binnen en naar buiten loopt. Ook lopen we nog even met een paar kartonnen dozen in de vorm van een mens naar binnen, maar daar trapt het systeem niet in.

Netwerkbijeenkomsten
Giezen demonstreert de beschikbare systemen graag bij bedrijven en bijvoorbeeld ook op netwerkbijeenkomsten. Zo stond hij recent op de BitterBallenBorrel in De Bonte Wever in Assen. En niet alleen om de systemen aan het publiek te laten zien en er iets over te vertellen: het poortje werd ook daadwerkelijk in werking gezet bij de ingang, om zo de organisatie van het event te helpen bij het crowdmanagement.

Info: www.techid.nl

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord