Kennisplatform voor het noorden

Syplon b.v. Bouwmanagement & Huisvestingsadvies: Verduurzamen? Natuurlijk, maar hoe?

Geplaatst op 16 juli 2021
Syplon b.v. Bouwmanagement & Huisvestingsadvies: Verduurzamen? Natuurlijk, maar hoe?

Syplon b.v. Bouwmanagement & Huisvestingsadvies uit Groningen is al bijna 35 jaar een begrip voor gebouweigenaren in de zakelijke markt in de drie Noordelijke provincies. Door haar volledige onafhankelijkheid en jarenlange ervaring bedient Syplon al haar klanten altijd op maat.

Onder de dagelijkse leiding van Alexander en Claudia Bleker bestaat Team Syplon uit twaalf zeer ervaren medewerkers verdeeld over drie Business Units; Beheer & Onderhoud, Projecten en Energie&Duurzaamheid. Hiermee bezit Syplon een zeer uitgebreide expertise op het gehele gebied van huisvesting. ‘Het coördineren van dagelijks onderhoud, opstellen van meerjaren onderhoudsplannen, uitvoeren van gebouwinspecties en het begeleiden van nieuwbouw, is bij ons aan de orde van de dag’, aldus directeur Alexander Bleker. Daarnaast heeft Bleker in de afgelopen jaren de vraag naar duurzaamheidsbeleid flink zien toenemen. ‘Onze zeer uitgebreide huisvestingskennis delen wij dan ook graag met onze klanten’.

Kennis delen

Deze kennis deelt Syplon tijdens haar eigen ontwikkelde Themabijeenkomsten. ‘Hiervoor nodigen wij relaties uit zoals schoolbesturen, gemeenten, vastgoed- en andere gebouweigenaren. Tijdens deze kleinschalige interactieve sessies bespreken wij actuele onderwerpen. Zo zijn de onderwerpen ‘Gebouwbeheer in praktijk’, Van MJOP naar DMJOP’ en ‘Nieuwbouw scholen’ reeds aan bod geweest.’

Omdat er altijd verschillende doelgroepen aan tafel zitten, wordt er vanuit diverse oogpunten naar het onderwerp gekeken. Dit zorgt ervoor dat een onderwerp van diverse kanten wordt belicht, wat vaak tot zeer verschillende én verhelderende inzichten kan leiden.

Een aantal reacties van deelnemers (facilitair managers, schoolbestuurders, inkopers, duurzaamheidsregisseurs, vastgoedeigenaren) na deelname aan één van de bijeenkomsten:

  • Zoek niet te veel naar zekerheden om te investeren in duurzaamheid.
  • Kijk wat je wel kunt investeren. Maak het niet te groot.
  • Druk duurzaamheid/besparingen uit in CO2 i.p.v. in geld of kWh.
  • Meten van energieverspilling en dit zichtbaar maken leidt tot bewustwording en actie.

Duurzaamheidssessie

Onderwerpen van eerder georganiseerde themabijeenkomsten gaat Syplon nu verder uitdiepen in zogenoemde Duurzaamheidssessies. Wat houdt dit precies in?

Tijdens deze sessies zitten specialisten (energie, beheer, exploitatie) van Syplon aan tafel met maar één partij. Bijvoorbeeld met een afdeling vastgoed van een gemeente. Vooraf aan de sessie worden de volgende vragen gesteld:

  • Wat is het doel van de sessie?
  • Met welk gevoel willen jullie naar huis?
  • Wat is jullie visie op duurzaamheid met betrekking tot de vastgoedportefeuille?
  • Wat is jullie definitie van verduurzaming?
  • Welke beleidskeuzes zijn er al gemaakt en wat is al gerealiseerd?
  • Ligt er al iets op de plank waar wij verder op kunnen borduren?

Zo hadden wij onlangs een duurzaamheidssessie met een afdeling Beheer&Onderhoud van een gemeente die de volgende vraag had: Hoe kunnen wij onze MJOP koppelen aan een algemene duurzaamheidsvisie? De uitkomst was dat ze hun MJOP nu gaan toetsen aan de onderdelen Energie, Comfort en Onderhoud; oftewel E.C.O.

Na deelname aan een duurzaamheidssessie kunnen deelnemers concreet stappen gaan zetten in de verduurzaming van hun vastgoed. Bijvoorbeeld met een stappenplan, handige rekentools en tips om valkuilen te voorkomen. Uiteraard is het ook mogelijk om Syplon in te schakelen om de verduurzaming verder te begeleiden en uit te voeren.

Wilt u ook een Duurzaamheidssessie ondergaan?

Neem dan contact met ons op via 050 – 5735672 of p.boelens@syplon.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord