Kennisplatform voor het noorden

Syntho en Researchable bouwen samen aan platform voor het oplossen van privacy problemen in data science

Geplaatst op 24 mei 2022
Syntho en Researchable bouwen samen aan platform voor het oplossen van privacy problemen in data science

Syntho gaat een samenwerking aan met het Groningse Researchable voor de verdere ontwikkeling van hun synthetische data platform. Hiermee bundelen ze de krachten om gezamenlijk versneld het privacy dilemma op te lossen. De samenwerking tussen beide bedrijven focust zich op de doorontwikkeling van de generatieve ML modellen van Syntho en de ontwikkeling van de achterliggende software en systemen. Researchable is een software partner met een wetenschappelijke achtergrond en specialiseert zich in de ontwikkeling en architectuur van data intensieve applicaties.

Krachten bundelen

Syntho is een expert in synthetische data en heeft een model ontwikkeld die het mogelijk maakt om privacy gevoelige data synthetisch te maken zónder dat het de originele waarde van de data aantast. Het Groningse Researchable heeft veel ervaring met het bedenken en implementeren van complexe softwaresystemen die nodig zijn om het model van Syntho schaalbaar, duurzaam én veilig te laten werken. “Door gebruik te maken van elkaars expertise worden de krachten gebundeld en kunnen eindgebruikers de oplossing van Syntho veilig in gebruik gaan nemen.”, licht Ando Emerencia, CTO bij Researchable toe.

De waarde van Synthetische data

Het is belangrijk dat er privacywetgeving is, maar soms zorgt dit ervoor dat data-gedreven innovaties niet altijd mogelijk zijn binnen organisaties. De software van Syntho maakt het mogelijk om data volledig anoniem te maken door het te synthetiseren door middel van kunstmatige intelligentie. “Het potentieel van synthetische data is enorm omdat deze nieuwe technologie het mogelijk maakt data vrij te delen binnen en buiten de organisatie zonder dat er inbreuk gedaan wordt op de privacy van individuen.”, licht Simon Brouwer, CTO bij Syntho toe. “Naast het data delen zijn er ook nog tal van andere interessante use-cases. Onze technologie wordt bijvoorbeeld vaak ingezet om test en ontwikkelomgevingen in te richten,  zodat software ontwikkelaars maar bijvoorbeeld ook data scientists echt volgens het ‘privacy-by-design’ principe werken”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord