Kennisplatform voor het noorden

Skoren: ‘Blijf je bij je leest, dan ben je er geweest…’

Geplaatst op 14 december 2022
Skoren: ‘Blijf je bij je leest, dan ben je er geweest…’

‘Schoenmaker blijf je bij je leest, dan ben je er geweest.’ Deze variant op het bekende spreekwoord komt van de Asser ondernemer Willem Jan Bakker, die met zijn bedrijf Skoren gaat voor tastbaar resultaat op het gebied van new business development.

‘Als ondernemer kun je tegenwoordig niet meer in bestaande concepten en structuren blijven hangen, maar moet je innoveren. En dat is meer dan een kleine verbetering aan je product of dienst. Dat is verder kijken dan je neus lang is. Crosschannel durven denken. Zoeken naar nieuwe behoeften en markten in andere sectoren dan de jouwe. Dat kan interessante innovaties opleveren’, zo legt de creatieve ondernemer zijn nieuwe spreekwoord uit. Zo kun je op een houtbeurs lopen en een bio-degradable lijm “ontdekken” voor tuinbouwtoepassingen. Een vondst uit de hout-industrie die wellicht een oplossing is voor een klant van Bakker in de tuinbouwsector. Crosschannel thinking noemt Bakker dit.  ‘Verbreed je horizon en verbind het op voorhand onlogische met actuele probleemstellingen uit bijvoorbeeld een andere sector.’

Bakker, afkomstig uit een -what’s in a name- bakkersfamilie, is vanuit Assen al vele jaren actief in sales, marketing en conceptontwikkeling. Sinds 2014 als zelfstandig new business developer met zijn onderneming Skoren. Actief in onder meer de voedingsindustrie, maar ook op andere gebieden zoals de agro-, sport- en houtmarkt. Zo onderscheidt Skoren zich met het ontwikkelen van groeimogelijkheden en het creëren van toegevoegde waarde. 

Meerwaarde moet je voelen

Skoren brengt op een creatieve, maar pragmatische manier nieuwe producten in de markt en introduceert bestaande producten in nieuwe markten. Geen lange theoretische rapporten, maar concrete ideeën, ontwerpen en prototypes. Onder het motto ‘meerwaarde moet je voelen’ zorgt de business developer voor tastbare prototypes. Met behulp van 3D-printing of andere moderne technieken is dat tegenwoordig relatief eenvoudig. Zo kun je deze prototypes al redelijk snel testen bij de betreffende doelgroep. ‘Je kunt een goed verhaal en een prachtig concept bedenken, maar het gaat bij mensen pas leven als ze iets in handen hebben, als ze het kunnen voelen en in de voedingsindustrie natuurlijk het liefst proeven.’

Boosterme

Skoren heeft ook voor zichzelf al een aantal innovatieve concepten ontwikkeld en op de markt gezet. Zoals de Boosterme, een onderstel voor de tripptrappstoel, waarmee kinderen in deze stoel ook aan een kookeiland of keukenbar kunnen zitten, op dezelfde hoogte als de ouders. Bakker bedacht het jaren geleden thuis voor zijn eigen kinderen en heeft het sinds een aantal jaren op de markt gezet en doorontwikkeld. Inmiddels is Boosterme een B.V. en geregistreerd als Europees merk. Online verkoop gaat via de eigen webshop en Bol.com, inmiddels door heel Europa. ‘We hebben veel vraag uit de VS, we zoeken mogelijkheden middels een distributeur en/of agent om het ook daar op de markt te zetten. Ik ben op zoek naar partijen die daarbij kunnen helpen’, aldus Bakker.

Ondertussen is Bakker alweer bezig met nieuwe concepten en innovaties, die hij wellicht zelf op de markt wil gaan zetten, zo heeft hij een concept klaarliggen voor een smart bidon. Maar nog liever bedenkt en ontwikkelt hij dergelijke innovaties met en voor klanten die graag eens bij hun “leest weg willen” om nieuwe markten te veroveren.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord