Kennisplatform voor het noorden

Security Noord Nieuwenhuis levert beveiliging op maat

Geplaatst op 2 januari 2019
Security Noord Nieuwenhuis levert beveiliging op maat

Beveiliging is mensenwerk. Dat begrijpt Hans Nieuwenhuis als geen ander. Bij het werven van beveiligers voor zijn in 2009 gestarte bedrijf Security Noord Nieuwenhuis in Drachten kijkt hij daarom niet alleen naar diploma’s, maar vooral ook naar de persoon. “Hoe gaat iemand met mensen om, hoe gaat iemand met veranderende situaties om. Dat bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van onze dienstverlening.”

Bij elke klus kijkt Nieuwenhuis daarom altijd goed wie van de veertig ervaren beveiligers waarop hij een beroep kan doen het beste bij een bepaalde beveiligingsvraag past. Het werkterrein is gevarieerd, van objectbeveiliging, horecabeveiliging en evenementenbeveiliging tot bouwbeveiliging, calamiteitenbeveiliging en beveiliging in de zorgsector. Bij elke vorm van beveiliging worden andere vaardigheden gevraagd. Vooral op plekken waar zich dreigende situaties kunnen voordoen moeten de beveiligers stevig in hun schoenen staan.

“Agressieve bezoekers van een evenement benader je heel anders dan een agressieve cliënt in de zorg”, weet Nieuwenhuis. “In het eerste geval is veelal vaak alcohol in het spel en is het zaak de overlastveroorzaker op een zo goed mogelijke manier van het terrein te verwijderen, waarna het feest verder kan. In de zorg komt agressie vooral voort uit onmacht en is het zaak de situatie onder controle te krijgen zodat de zorgverlener zonder angst z’n werk kan doen. De zorg is hierin dus leidend. We hebben daar zelfs onze bedrijfskleding op aangepast; minder fel, want dat kan mensen triggeren.”

Security Noord Nieuwenhuis levert beveiliging op maat

Wedstrijden sc Cambuur
In beide takken van beveiliging heeft Security Noord inmiddels een stevige naam opgebouwd. Nieuwenhuis mag zelfs zeventig procent van de zorgaanbieders in Noord-Nederland tot klant rekenen en met een onderwijsinstelling ontwikkelde hij de cursus ‘Veilig werken in de zorg’. Tegelijk worden de Sneekweek (sinds 2014), tal van danceparty’s, dorpsfeesten en races (onder meer op het circuit van Assen) en sinds dit voetbalseizoen ook de wedstrijden van sc Cambuur in veilige banen geleid. “Het doel is dat iedereen hier op een veilige manier plezier kan hebben.”

Met onder meer portiersdiensten, verkeersregelaars, hondenbeveiliging en een volledige geoutilleerde en van alle moderne bewakingstechnieken uitgeruste commando- en camerawagen kan Nieuwenhuis elke beveiligingsvraag op maat invullen. “Wij denken mee met onze klanten en geven een eerlijk advies, het is echter de klant die beslist wat hij nodig acht. Ook als ’s nachts op het laatste moment een beveiliger moet worden geregeld is dat mogelijk. Als dingen veranderen kunnen we snel op- of afschalen. Dat stukje flexibiliteit hoort erbij vind ik.”

Verhuizen in maart 2019
De afgelopen jaren is Security Noord stevig gegroeid. De huidige locatie aan de Richterlaan voldoet daarom niet meer. Nieuwenhuis hoopt volgend jaar maart een nieuw bedrijfspand aan de Ottolaan, eveneens op het bedrijventerrein Azeven Noord, te kunnen betrekken. Dit wordt ruim vier keer zo groot. “We zijn behoorlijk uit ons jasje gegroeid. Opslagruimte is een serieus probleem, veel materialen liggen nu in de kantoorruimte. Klanten moeten bovendien eerst door onze overvolle loods heen voordat we ze hier kunnen ontvangen. Verre van ideaal.”

In de 300 meter van de huidige bedrijfsruimte gelegen nieuwbouw komt een kantoorgedeelte met daarachter gelegen de loods, elk met een eigen ingang. Nu is Security Noord aan de achterzijde van een bedrijfsverzamelgebouw nog weinig zichtbaar, het nieuwe onderkomen komt aan de straatzijde. “Hiermee kunnen we weer even een flink aantal jaren vooruit en kunnen we nog wat verder groeien”, zegt Nieuwenhuis.

Verder groeien
Daarbij zet hij vooral in op een uitbreiding in de vaste objectbeveiliging. “Het beveiligen van fabrieken en bedrijfsgebouwen is beter te plannen, waardoor het voor mij ook eenvoudiger wordt om mensen in vaste dienst te nemen.” Daarnaast zou hij graag meer opdrachtgevers vinden in Drenthe en de kop van Noord-Holland, maar vooral in de gemeente Smallingerland. “We zijn inmiddels een van de grootste beveiligers in Noord-Nederland, maar in Smallingerland zijn we weinig actief. Ik ben geboren en getogen in Drachten, heb mijn bedrijf hier. Ik zou het mooi vinden om hier ook meer van mijn klanten te hebben.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord