Kennisplatform voor het noorden

Security Noord: beveiliging is zorgen voor elkaar

Geplaatst op 7 april 2021
Security Noord: beveiliging is zorgen voor elkaar

“We pasten niet meer in ons jasje”, zegt Hans Nieuwenhuis, directeur van Security Noord. „Daarom zijn we verhuisd naar dit mooie nieuwe pand op bedrijventerrein Azeven Noord.” Het pand is niet de enige investering. In de loods staat een nieuwe, technologisch up-to-date observatie-unit te glimmen. Het interieur bestaat uit een grote vergadertafel en een wand met monitoren. “Deze unit wordt bij evenementen neergezet, vervolgens plaatsen we camera’s. We hebben mensen op het terrein en van hieruit houdt een team zicht op de ontwikkelingen bij een evenement.”

In de loods ligt ook een nieuw aangeschafte patrouilleboot. “Als je de beveiliging van evenementen op en om het water doet, zoals de Sneekweek en het Skûtsjesilen, dan is het noodzakelijk dat je snel ter plaatse kunt zijn.”

En toen kwam corona…

“Kwaliteit staat bij ons voorop”, zegt Nieuwenhuis. “Daarvoor gebruiken we moderne technologische hulpmiddelen. De observatie-unit, camera’s, extra 4G-portofoons en de patrouilleboot helpen bij het adequaat en efficiënt uitvoeren van onze beveiligingstaken.”
Hij vervolgt: “Investeringen, een volgeboekte agenda: we gingen vol vertrouwen 2020 in. Toen kwam de intelligente lockdown in maart. Alle evenementen werden gecanceld. Dan schrik je wel even.”

Zorg voor de zorg

De corona-uitbraak zette veel branches onder druk en niet in de laatste plaats de zorgsector. „Inmiddels weten we niet beter dan dat je niet zomaar een zorginstelling kunt inlopen. Dat was in het begin wennen. ‘Heeft u klachten, een hoestje, verhoging?’ Niet iedereen gaat even gemakkelijk met veranderingen om en regelmatig moest het zorgpersoneel het ontgelden.” Geen wonder dat Security Noord werd benaderd. “Men kent ons in de zorgsector. Al tien jaar verzorgen we naast de beveiliging van evenementen en gebouwen, ook de beveiliging van zorginstellingen. Onze beveiligers hebben de competenties die nodig zijn voor het werken in de zorg. Toen de druk op de zorg toenam, konden wij direct een helpende hand bieden.”

Nieuwenhuis zag dat de coronadruk en het formeren van corona-afdelingen een flink beroep deed op de bemensing. “Minder personeel op een afdeling, terwijl onder de bewoners van de zorginstellingen door de maatregelen juist meer eenzaamheid, frustratie en machteloosheid ontstond. Dit gebeurde ook op afdelingen waar cliënten minder makkelijk hun emoties reguleren. Machteloosheid uit zich dan wel eens in verbale en fysieke agressie. Dat kan leiden tot angstige situaties voor personeel. Voor wie angstig is, is het moeilijk om professioneel te blijven handelen. Wij konden ook daarbij een helpende factor zijn. Alleen onze aanwezigheid geeft al rust bij het zorgpersoneel. Men voelt zich daardoor veiliger. Met die rust en zekerheid kan de verzorgende beter zijn taak uitvoeren.” 

Ogen en oren van de politie

Tijdens de jaarwisseling heeft Security Noord, in opdracht van diverse gemeentes, meegeholpen aan het handhaven van de coronamaatregelen. “Met vijftien surveillancewagens waren we de ogen en oren van de politie. Vanuit ons nieuwe kantoor voerden we de regie. Of het nu kwam door onze patrouilles durf ik niet te zeggen, maar er waren gelukkig geen grote noemenswaardige incidenten.” Afsluitend: “Gelukkig konden we in dit bijzondere jaar her en der een helpende hand bieden. We hopen op een 2021 waarin voor alle branches weer perspectief is.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord