Kennisplatform voor het noorden

Scholingsprogramma gericht op groene circulaire economie

Geplaatst op 11 juli 2022
Scholingsprogramma gericht op groene circulaire economie

De provincie Groningen verleent het Alfa-college €50.000 voor het programma Circulaire Economie in de Creatieve- en Maakindustrie. Dit programma richt zich op het door ontwikkelen van het onderwijs op gebied van duurzaamheid en hergebruik. Het doel is om het onderwijs beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt. Hiervoor worden nieuwe onderwijsmodules voor zowel student, docent en werknemer ontwikkeld. Ook komt er een fysieke locatie waar studenten, bedrijven, onderzoeken en kennisdeling samenkomen.

Er ligt een grote uitdaging in de transitie richting een groene circulaire economie. Om deze transitie mogelijk te maken moet er ook naar de huidige afvalstromen worden gekeken. Het ontwerpen van nieuwe producten en het anders leren kijken naar materialen staat hierbij centraal. Het programma Circulaire Economie in de Creatieve- en Maakindustrie richt zich op nieuwe gebruiksmogelijkheden van afvalstromen, specifiek voor de grondstoffen textiel, hout en voedsel.

Toekomstbestendige baan

Er zijn goed opgeleide mensen nodig om producten duurzaam en circulair te produceren en restmaterialen te recyclen. Hiervoor hebben studenten, werknemers en werkzoekenden nieuwe kennis, vaardigheden en competenties nodig. Daarnaast wordt er met het programma een bewustwordingscampagne opgezet voor studenten en bedrijven over consumentengedrag, afvalstromen, productie en levensstijl.

Gezamenlijke aanvraag

Het Alfa-college gaat het programma uitvoeren samen met 21 aangesloten bedrijvenpartners in de creatieve en maakindustrie, publieke instanties zoals Forum en House of Design, gemeente Groningen en kennispartners Hanzehogeschool, Minerva en Noorderpoort.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord