Kennisplatform voor het noorden

Rotocoat: Meer dan verzinken

Geplaatst op 7 oktober 2022
Rotocoat: Meer dan verzinken

“Als je het ziet, word je enthousiast”, zegt Marco van der Meulen, salesmanager bij Rotocoat, over de processen van verzinken, schooperen en poedercoaten. “Er komt veel bij kijken. Neem, als voorbeeld, het verzinken. De temperatuur van een zinkbad is zo’n 450° Celsius. Een verkeerd geboord gat in het materiaal kan een explosie veroorzaken.”

Totaalconcept

“Stel, je maakt een architectonische constructie van staal. Die moet van binnenuit en buitenaf beschermd worden tegen corrosie. Elke bescherming kent zijn eigen behandeltechniek. De combinatie van verzinken en poedercoaten, bij ons ook wel het Duplex-systeem genoemd, biedt dan ook de meest duurzame bescherming tegen corrosie. Verzinken biedt een kathodische corrosiebescherming en poedercoating biedt zowel bescherming als een gewenste kleur. We hebben alles onder één dak. Ook transport, bijvoorbeeld.”

“Dat wij alles in eigen huis hebben, is uniek en voor een staalbouwer is dat ideaal. Geen lastige planningen met verschillende bedrijven, verschillende contactpersonen of meerdere facturen. Eén telefoontje en alles wordt geregeld. We doen wat we beloven, we communiceren helder en leveren goede kwaliteit. Vaak met een korte doorlooptijd.”

In de service- en dienstverlening van Rotocoat zijn alle behandelingen inbegrepen die te maken hebben met de bescherming van staalproducten. “Dunner metaal of beschadigde constructies op locatie kunnen beide niet in een zinkbad. Dat materiaal beschermen we door het te schooperen. Zie het als spuiten van zink.”

“Met onze vier vestigingen, verspreid over het hele land, hebben we alle mogelijke specialiteiten in huis. Ook voor zeer groot materiaal kunnen klanten bij ons terecht: onze zinkbaden zijn groot en we hebben een XL-poedercoatlijn. Hier in Wolvega, bijvoorbeeld, kunnen we verzinken, poedercoaten en schooperen. Als het van metaal is, kunnen wij het beschermen tegen corrosie en uiteraard onder erkende garantievoorwaarden”, zegt Marco.

Cradle to Cradle

“Wij vinden met zorg omgaan met je omgeving belangrijk en we zijn al flink op weg naar volledig duurzaam produceren. We verzinken met loodvervangers en hebben een nagenoeg gesloten systeem waarbij de zinkassen worden opgevangen en gerecycled. Daarmee vervuil je minder en doe je ook minder beroep op schaar wordende grondstoffen. Onze werkwijze is bekroond met een aantal mooie certificaten waarbij de bronzen certificering van Cradle to Cradle expliciet het benoemen waard is. Brons betekent voor ons: we zijn een flink eind op weg, maar gaan natuurlijk voor goud!”

Warm bad

Duurzaamheid gaat bij Rotocoat niet alleen over het milieu. Het gaat ook over duurzame relaties. “We vinden de wijze waarop we met elkaar omgaan van groot belang. Naar opdrachtgevers toe betekent dat meedenken, de ander serieus nemen in zijn wensen en eerlijke afspraken maken.”
“We zijn blij met ons personeel. Hoe geef je die waardering vorm? We monitoren de veranderende behoeften van personeel. Een nieuwe generatie staat voor de deur en dat maakt dat we ook als werkgever moeten blijven innoveren. We zijn een aantal initiatieven aan het uitwerken. Met succes: van nieuwe personeelsleden hoor ik wel eens dat ze het gevoel hebben in ‘een warm bad’ te zijn gekomen.”

“Kortom, we blijven innoveren op het gebied van ons product, op maatschappelijk verantwoord ondernemen, op onze service en op werkgeverschap. Op ons bedrijf krijgt corrosie geen grip.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord