Kennisplatform voor het noorden

Rondleiding over kunstenaar Neo Rauch in Drents Museum

Geplaatst op 10 februari 2023
Rondleiding over kunstenaar Neo Rauch in Drents Museum

Op zaterdag 18 februari organiseert het Drents Museum in Assen om 12.00 uur een rondleiding door de tentoonstelling Neo Rauch – Wegzehr. In deze interactieve rondleiding staat niet alleen het werk, maar ook het leven van deze wereldberoemde, nog levende, Duitse kunstenaar centraal. Bezoekers worden uitgedaagd op verschillende manieren naar de kunstwerken te kijken. De kosten zijn 6 euro per persoon, exclusief museumentree. Museumkaarthouders betalen geen museumentree. Kaarten zijn te koop op www.drentsmuseum.nl/rauch. Het aantal plaatsen is beperkt.

Neo Rauch (1960) is een van de meest toonaangevende hedendaagse kunstenaars. Zijn kleurrijke schilderijen en tekeningen voelen aan als een droomwereld die geleidelijk aan verontrusting teweegbrengt. Tijdens de 75 minuten durende rondleiding horen deelnemers hoe Rauch in zijn werk een bewogen persoonlijke en politieke geschiedenis combineert. 

In de overzichtstentoonstelling Neo Rauch – Wegzehr in het Drents Museum ligt de nadruk op Rauchs werk op papier. De tentoonstelling toont honderd werken op papier die voor het grootste deel nog niet eerder in Nederland te zien geweest zijn. Indrukwekkend zijn de grote kleurrijke voorstellingen in olieverf. Ook zijn er litho’s, potlood-, pen- en viltstifttekeningen, die een intieme blik op Rauch’s werkproces bieden. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 26 maart 2023.

Foto: Uwe Walter, Berlin

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord