Kennisplatform voor het noorden

Ring West in noordelijke richting dicht tussen Vrijheidsplein en afrit 18 Zeeheldenbuurt   

Geplaatst op 1 november 2022
Ring West in noordelijke richting dicht tussen Vrijheidsplein en afrit 18 Zeeheldenbuurt   

Vanaf afgelopen zondag tot woensdag 9 november 06.00 uur is een deel van de westelijke ringweg afgesloten voor verkeer richting het noorden (richting Paddepoel/Zuidhorn). Het gaat om het gedeelte vanaf het Vrijheidsplein tot afrit 18 Zeeheldenbuurt (Peizerweg). Verkeer uit de richting Drachten wordt omgeleid via Hoogkerk en Hoendiep. Verkeer uit andere richtingen wordt omgeleid via de overige ringwegen. Vanwege het herfstweer kan het gebeuren dat de werkzaamheden niet op tijd klaar zijn. Dan wordt de afsluiting verlengd tot vrijdagavond 11 november.

Verkeer richting het zuiden (Vrijheidsplein) kan nog wel gebruikmaken van de westelijke ringweg, maar wordt vanaf de toerit Zeeheldenbuurt over één rijstrook geleid en moet dus rekening houden met meer drukte en extra reistijd, vooral tijdens de ochtend- en avondspits. Het verkeer rijdt hier naar verwachting tot het voorjaar van 2024 over één rijstrook.

Reisadviezen

De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder op en rond het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd. Hinder omzeilen? Pak de fiets, gebruik het OV of reis via een P+R. Mijd de spits door eerder of later te reizen en check voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

Ombouw Vrijheidsplein en Ring West

Het Vrijheidsplein, het grote verkeersplein bij de Gasunie, wordt in de toekomst ongelijkvloers. De verschillende verkeersstromen hoeven elkaar dan geen voorrang meer te verlenen. De bouw van het nieuwe Vrijheidsplein is al enige tijd gaande.

Ook de situatie bij de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) gaat veranderen. Omdat het verkeer op het Vrijheidsplein straks op verschillende niveaus rijdt, moet de Ring West ter hoogte van de Leonard Springerlaan worden verhoogd. De verkeerslichten op de ringweg verdwijnen hier. Er komen op- en afritten van en naar de Leonard Springerlaan. De ombouw van het Vrijheidsplein duurt nog tot het voorjaar van 2024 met afsluitingen en verkeershinder tot gevolg.

Meer informatie

Een overzicht van deze werkzaamheden en omleidingsroutes is te vinden op www.groningenbereikbaar.nl/ringwest.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord