Kennisplatform voor het noorden

Rabobank sluit zich aan bij Fascinating innovatieprogramma

Geplaatst op 21 november 2022
Rabobank sluit zich aan bij Fascinating innovatieprogramma

Rabobank sluit zich in Groningen, Friesland en Drenthe aan bij Fascinating, een samenwerking van onder andere Friesland Campina, Cosun, LTO Noord en andere partijen uit de voedselketen. In dit innovatieprogramma staat de voeding van de toekomst centraal. De focus ligt op het omdraaien van de productieketen, produceren wat de consument echt wenst: welke gezonde voedingsstoffen hebben we nodig? Waar is vraag naar vanuit de markt en welke gewassen kun je hiervoor telen?

Kortom een enorme opgave die de hele agrifoodketen omvat: van de akker van de boer tot het bord van de consument. Rabobank stelt als partner haar kennis en uitgebreide netwerk beschikbaar, denkt mee en ondersteunt met een financiële bijdrage.

Toekomstperspectief voor de agrifoodsector

Martin Eising, coöperatief directeur van Rabobank, is enthousiast over de samenwerking: “We staan voor een enorme opgave; gezond voedsel produceren met respect voor de omgeving, de natuur en de planeet. Dat kunnen we alleen samen en daarom verbindt Rabobank zich graag aan Fascinating. Samen kunnen we de reststromen, dus wat overblijft bij bedrijven of boeren, beter hergebruiken. En onderzoeken welke eiwitrijke gewassen hier goed groeien. Het kan extra inkomen opleveren voor de boer en het is goed voor de natuur, win-win dus. Rabobank staat positief tegenover de ontwikkeling van innovatieve gezonde eiwitrijke voedingsmiddelen die de variëteit van het aanbod vergroten. En wat is dan mooier dan ons in te zetten voor projecten in onze achtertuin?”.

Onderzoeken, uitproberen, leren en innoveren

Directeur van Fascinating Tjeerd Jongsma laat weten erg blij te zijn met het partnerschap. “Een open innovatieprogramma zoals Fascinating betekent onderzoeken, uitproberen, leren en uiteindelijk innoveren. Naast nieuwe innovaties pakken we ook innovaties op die op kleinere schaal al in de praktijk werken. Maar programma’s op deze schaal zijn kostbaar en de terugverdientijd is lang.

Naast de andere partners hebben we met Rabobank een belangrijke speler aan boord die zich volop inzet voor de toekomst van de agrifoodsector. Rabobank kan ook daar waar onze rol ophoudt, borgen dat innovaties een vervolg krijgen. Dat maakt hen een bijzonder waardevolle partner.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord