Kennisplatform voor het noorden

Parkeren bij vliegveld deze zomer goedkoper dan voorgaande jaren

Geplaatst op 29 maart 2024
Parkeren bij vliegveld deze zomer flink goedkoper dan voorgaande jaren

Ondanks de hoge inflatie in Nederland zijn de prijzen voor parkeerplaatsen rondom luchthavens voor de zomer van 2024 gedaald. Dit komt naar voren uit een jaarlijkse vergelijking van Parkos. Waar je op Nederlandse vliegvelden vorige zomer gemiddeld €71,31 betaalde voor acht dagen parkeren is dit komende zomervakantie €66,16. Een daling van ruim zeven procent.

De aanbieder van parkeerplekken rondom vliegvelden maakte een vergelijking tussen de prijzen op Nederlandse vliegvelden en vliegvelden die veel door Nederlanders worden gebruikt en vergeleek dit met de prijzen van afgelopen zomer. Ook zijn de door Nederlanders veel gebruikte luchthavens vlakbij de grens in België en Duitsland meegenomen in het onderzoek. Op de Nederlandse vliegvelden betaalt een vakantieganger gemiddeld €66,16 voor acht dagen parkeren. Niet op alle vliegvelden is het parkeren goedkoper geworden ten opzichte van vorig jaar. De grootste procentuele stijging is te zien bij Groningen Airport Eelde, met een stijging van ruim vijf procent. 

Toenemende concurrentie

“De dalende prijs komt onder andere doordat de concurrentie in de markt toeneemt. Er zijn simpelweg meer parkeeraanbieders waaruit mensen kunnen kiezen”, zegt Guus Kerstholt van Parkos. “Deze toenemende concurrentie is niet enkel afkomstig uit Nederland, maar ook vanuit Duitsland. Nederlanders kiezen namelijk steeds vaker voor vluchten vanaf Duitse luchthavens. De prijs is daarbij een belangrijk aspect om zich van de concurrenten te onderscheiden. Wel is de verwachting dat de prijzen richting de zomer weer gaan stijgen, naarmate de beschikbaarheid afneemt en de goedkoopste parkeeraanbieders volgeboekt zijn.”

Over de grens kijken

Als we over de grens kijken per vliegveld dan is de goedkoopste parkeeroptie bij Frankfurt Hahn Airport. Hier betaal je €37,27 voor acht dagen parkeren in de zomervakantie. Het duurste voor diezelfde periode van acht dagen sta je, van alle vliegvelden uit de vergelijking, bij Rotterdam The Hague Airport. Hier zijn de kosten €97,26 voor een week. Ter vergelijking: op Schiphol kost een plekje gemiddeld €66,55.

De verschillen per vliegveld per parkeeroptie weten? Kijk hier voor alle parkeertarieven per vliegveld.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord